​Creu Roja combat les etiquetes socials amb una exposició a Olot

L'ha organitzat el grup de joves de l'entitat i mostra més de 70 garrotxins exposant insults i difamacions que els hi ha dit al llarg de la seva vida

Imatge promocional de l'exposició
Imatge promocional de l'exposició | Creu Roja
Redacció
15 de març del 2023
Actualitzat a les 17:44h
"Maricón", negre, gras, orellut... són etiquetes que avui dia encara sentim a molts espais de la nostra societat. Les difamacions socials són pesos que molts arrosseguen des de petits i poden suposar estigma i dolor a qui les rep.

Per trencar amb tot això, el grup de joves de la Creu Roja de la Garrotxa ha creat una exposició que busca visibilitat les etiquetes per tal de fer veure a la societat que no són saludables. Ho fa sota l'eslògan "desetiquetem-nos" i arriba després que l'entitat tractés el bullyng i el canvi climàtic en projectes passats.

"La idea és sensibilitzar no és normal sentir etiquetes pel carrer o al pati de les escoles. Ens hem trobat etiquetes com 'maricón', 'ampollon', mora, negre, etc. Són temes que el segle XXI no hauríem de veure", diu la responsable del grup de joves de Creu Roja, Marta Puigferrer.

L'exposició consta de 73 fotografies de 73 garrotxins que s'han deixat fer una fotografia amb una etiqueta escrita davant seu. Els joves han seleccionat les persones amb la idea de representar la societat garrotxina i han tingut l'assessorament tècnic del fotògraf local Pep Sau. La mostra ja fa dies que es va inaugurar i es pot veure fins aquest diumenge 19 de març.
Arxivat a