​Olot engega una enquesta per conèixer les necessitats dels botiguers de la ciutat

S'hi pot participar fins al 27 de març i ha de servir per impulsar noves accions enfocades al sector

Redacció
16 de març del 2023
Olot torna a preguntar al comerç local. Aquest 2023, l'Ajuntament ha impulsat una nova enquesta destinada als botiguers de la ciutat per conèixer les seves necessitats i enfocar millor les polítiques i campanyes públiques al sector. L'enquesta es pot respondre de manera telemàtica a través d'aquest enllaç o presencialment a les oficines de Dinàmig. La participació ja està oberta fins al 27 de març.

L'objectiu és recollir informació i opinions dels botiguers per emprendre noves accions de promoció o millora del comerç local. "L'enquesta és a fi de conèixer la situació actual, les necessitats, inquietuds i objectius del sector comercial. A partir dels resultats que s'obtinguin de l'enquesta, s'impulsaran noves mesures i accions dinamitzadores per al sector", explica la regidora de Comerç d'Olot, Gemma Canalias.
 

La regidora de Comerç, Gemma Canalias, i la presidenta de l'ACO, Anna Planella Foto: Ajuntament d'Olot


Fa pocs anys ja es va analitzar el comerç olotí a través d'un estudi que posava el focus en els consumidors. El 2019 es va presentar aquest treball que va radiografiar també a través d'enquestes el comportament i la percepció dels ciutadans amb més de 700 respostes. Ara es posarà la mirada al botiguer i es preguntarà sobre els serveis que ofereixen els establiments, la tipologia de clients que tenen, la formació del personal, l'evolució del negoci o altres qüestions vinculades amb la sostenibilitat o la innovació.

Actualment a Olot hi ha uns 660 establiments que donen feina a més de 4.000 persones. El sector del comerç és l'activitat econòmica més important de la ciutat pel que fa al nombre d'activitats (un 49%).