​Activem Olot es presenta en societat

La candidatura independent de Jordi Rubió aposta per recuperar la policia de barri, millorar el transport públic o crear una borsa ciutadana de voluntaris

Jordi Rubió en la presentació d'aquest dimecres acompanyat d'altres membres del seu equip
Jordi Rubió en la presentació d'aquest dimecres acompanyat d'altres membres del seu equip | Pau Masó
Redacció
15 de març del 2023
Actualitzat a les 20:42h
Activem Olot posa fil a l'agulla a la cursa electoral d'aquest 2023. Aquest dimecres, l'única candidatura independent que tindrà Olot en les pròximes eleccions municipals s'ha presentat en societat. Ho ha fet a la plaça del Conill, on el seu cap de llista, Jordi Rubió, es va criar.

Durant la presentació, Rubió ha explicat el perquè de la seva candidatura: "Ens diem Activem Olot perquè creiem que falta activar la ciutat. Veiem que hi ha molta feina a fer i la volem fer amb la gent i per a la gent". El candidat olotí ha assegurat que no formen part de cap partit concret i volen representar diferents sectors socials, per això, ha explicat que el seu logotip es basa en l'ala de la ciutat d'Olot.

Jordi Rubió és fill de la sabateria centenària Calçats Baldiret. El candidat d'Activem Olot és mestre de primària, tot i que des de fa anys ha exercit d'assessor de l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenes, qui deixarà l'alcaldia els pròxims mesos. Rubió ha estat vinculat en el passat a Unió Democràtica de Catalunya com a militant i va ser president d'Unió de Joves a Girona. Posteriorment també va estar afiliat a Demòcrates.

Sobre els motius personals que l'han impulsat a presentar-se com a candidat, Rubió assenyala la confiança que han perdut els partits polítics: "Tinc una botiga al centre i em venia molta gent dient que era necessari un canvi a la nostra ciutat. Juntament amb tot l'equip que m'acompanya vam creure necessari presentar-nos perquè és un moment molt complicat a nivell polític. Els partits tradicionals han perdut la confiança de la gent i fer una plataforma de peu del carrer era necessari per Olot".
 

Policia de barri i busos llançadora

Pel que fa al programa electoral, Activem Olot el presentarà més endavant, però aquest dimecres han avançat algunes propostes com la recuperació de la policia de barri, la millora del transport públic amb la creació de busos llançadora des del centre a l'Hospital d'Olot o els polígons, i l'impuls d'una borsa de voluntariat perquè joves i gent gran "contribueixin a la millora de la ciutat". "Tot això ho fem amb positivisme, no amb crispació. Ho fem amb ganes de millorar la ciutat i d'entendre'ns amb totes les formes polítiques. Tot això hem de poder-ho fer i pactar-ho amb tots els partits", ha afirmat Rubió.

Amb relació a la llista electoral, aquest dimecres Rubió ha estat acompanyat de Josep Rovira, agent de la Policia Municipal d'Olot i l'empresari Jordi Codina. Un altre nom que també formarà part de la candidatura és el d'Adán Perea, jove historiador d'Olot. La llista completa es presentarà els pròxims dies en un acte obert a la ciutadania.

La de Jordi Rubió és la setena candidatura que s'ha confirmat per a les eleccions municipals d'Olot. Junts, PSC, ERC, CUP, Olot en Comú, Olot+ i Activem Olot són les opcions que s'han presentat fins ara. Tot i que els cupaires i els socialistes encara no han presentat públicament la seva proposta, ja s'ha confirmat que es presentaran.