Olot recupera el servei de suport en la criança i educació dels fills

S'havia suprimit feia nou anys i ara el portarà a terme una empresa externa a l'Ajuntament

El servei es diu SOAF
El servei es diu SOAF | Martí Albesa
Redacció
14 de març del 2023
Actualitzat a les 18:13h
Olot recupera aquest 2023 un servei que feia nou anys que s'havia deixat d'oferir. Es tracta de l'assessorament a famílies en temes de criança i educació. Abans s'anomenava CRAM (Centre de recursos per a mares i pares) i ara portarà el nom de SOAF (Servei d'orientació i acompanyament a les famílies). 

Professionals especialitzats oferixen orientació i pautes educatives per a la criança dels fills a aquelles famílies que ho necessitin. "Està pensat per a famílies que tinguin algun moment de dubte, de crisi o dificultat en la criança i valori la possibilitat de rebre un suport professional breu per poder sentir-se recolzades. No és un servei terapèutic, sinó de suport puntual", explica Lali Subirà, tècnica del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa.

El SOAF estarà ubicat a l'Espai Famílies, al carrer Estires d'Olot i oferirà suport puntual de dues o tres sessions per família. El servei és gratuït i obert a tothom. Es pot reservar hora enviant un whatsapp o trucant al telèfon 659 144 610. Hi haurà dos professionals: un que treballarà amb famílies que tinguin infants de 0 a 12 anys i un altre que ho farà per a les que tinguin fills de 12 a 18 anys. 

El servei s'ha posat en marxa aquest mes de març i està gestionat per una empresa externa a l'Ajuntament anomenada Ranura. El consistori ha contractat el servei a través d'aquesta companyia per un pressupost de 14.630 euros fins al desembre. A l'agost el servei s'aturarà per vacances. 
Arxivat a