​Junts presenta 15 candidats electorals a la Garrotxa

El partit preveu presentar-ne dos més els pròxims dies i no descarta superar els disset que va tenir el 2019

Fotografia amb els 15 candidats ja confirmats de Junts per a les eleccions municipals
Fotografia amb els 15 candidats ja confirmats de Junts per a les eleccions municipals | Junts
Redacció
13 de març del 2023
Actualitzat a les 11:09h
Junts, com a mínim, mantindrà per aquest 2023 el nombre de candidatures que va presentar a les eleccions de fa quatre anys. En total, per als pròxims comicis del 28 de maig, el partit comptarà amb 17 candidatures electorals. Així ho ha anunciat el partit en un acte aquest diumenge a Olot, on s'han reunit els quinze candidats ja confirmats a l'espera d'anunciar dues candidatures més els pròxims dies. La formació també treballa per poder tancar-ne alguna més aviat i superar, així, el nombre de candidats de fa quatre anys.

L'acte també ha servit per mostrar múscul a gairebé tres mesos de les eleccions. I és que Junts serà, molt probablement, el partit que tindrà més candidatures a la Garrotxa, com ja va passar el 2019. "Creiem que el municipalisme i la proximitat és la base per tenir un partit fort, i és per això que treballem per buscar els perfils idonis que entenguin que la política és estar dia a dia al costat de la gent", assegura el president de Junts a la Garrotxa, Agustí Arbós.

L'acte que ha organitzat el partit ha servit també per confirmar candidatures que encara no s'havien fet públiques com, per exemple, la d'Albert Danés a les Preses o la de Tavi Casadevall a Maià de Montcal. La resta de candidats garrotxins són els següents: Lluís Guinó (Besalú), Pablo Odell (les Planes d'Hostoles), Pep Berga (Olot), Francesc Oliveras (Sant Aniol de Finestres), Ignasi Grabolosa (Santa Pau), Jordi Cargol (Sant Jaume de Llierca), Maria Vidal (Sant Joan les Fonts), Quim Andrés (Sant Feliu de Pallerols), Albert Fàbrega (Sant Ferriol), Toni Arimany (Vall d'en Bas) i Santi Reixach (Vall de Bianya).

Per Arbós, entre els candidats hi ha "alcaldes consolidats, que han fet una gran tasca de servei en aquests anys complicats" i caps de llista que es presenten per primera vegada "amb molta il·lusió, empenta i estima pel seu poble". L'acte d'aquest diumenge a Olot també ha comptat amb la presència del secretari general del partit, Jordi Turull, i la presidenta de la vegueria de Girona, Maria Àngels Planas.