​Olot homenatja el carrosaire Lluís Solé

Coincidint amb les tres dècades de la Carnavalesca, el consistori li ha fet un homenatge als seus 93 anys

Lluís Solé al costat del seu fill Carles i la seva dona Primi, a més de l'alcalde Pep Berga
Lluís Solé al costat del seu fill Carles i la seva dona Primi, a més de l'alcalde Pep Berga | Pau Masó
Redacció
22 de febrer del 2023
Actualitzat a les 20:35h
Lluís Solé Bassols va néixer l'1 de setembre de 1929 a Batet. Des dels 14 anys es va dedicar a l'ofici d'ebenista, una persona que treballa amb fustes fines. Va treballar primer al taller d'En Rius i, posteriorment, amb els Germans Vives. La seva jubilació als 64 anys va coincidir amb la creació de la colla Carnavalesca d'Olot i Castellfollit de la Roca, impulsada pel seu fill Carles.

Tot i jubilar-se, Solé es va endinsar al món del carnaval i les carrosses, on ja hi porta més de trenta anys. Per aquesta trajectòria, aquest dimecres l'Ajuntament d'Olot li ha volgut retre homenatge com a un dels màxims impulsors de la cultura popular olotina. "A vegades per cultura identifiquem poques coses, però n'hi ha moltes que són cultura popular i el carnaval és cultura", ha dit l'alcalde de la ciutat, Pep Berga, durant l'acte d'homenatge a Solé que s'ha dut a terme al saló de plens de l'Ajuntament. "Pocs dies abans del carnaval, hem cregut que era el millor moment per agrair-li tots aquests anys treballats pel carnaval. Ha estat una de les persones importants per al carnaval d'Olot i avui d'alguna manera, modestament, li volíem donar les gràcies", ha afegit l'alcalde.

El consistori li ha entregat al carrossaire olotí un guardó en homenatge a la seva trajectòria. A l'acte també hi ha assistit membres de la colla Carnavalesca d'Olot i Castellfollit de la Roca, a la qual pertany Solé. Precisament, un dels seus membres, Pep Pérez, ha agraït la tasca de qui a la colla ja l'anomenen "l'avi" i ha assegurat que es tracta d'una persona molt estimada a l'entitat: "Espero que la constància i la paciència siguin els valors que la gent hagi après d'aquest home bo i home savi".
 

Solé firmant el llibre de la ciutat Foto: Pau Masó

 

La Carnavalesca portarà el nom de LLuís Solé

Pérez també ha aprofitat l'ocasió per anunciar que la Carnavalesca d'Olot passarà a dir-se pròximament "Carnavalesca d'Olot i Castellfollit de la Roca i carrossaires Lluís Solé". D'aquesta manera la colla vol deixar emmarcat el record del membre més veterà. El nom de Lluís Solé també lluirà a la carrossa de carnaval de l'entitat.

L'acte d'homenatge ha acabat amb la signatura del llibre d'honor de la ciutat de la mà del mateix Lluís Solé. En l'escriptura ha agraït a la ciutat.
Arxivat a