​Comença el període de regulació de l'accés motoritzat a Sadernes

Des d'aquest dimecres 1 de març fins al 15 de desembre la pista estarà tancada les 24 h tots els dies de la setmana

La pista de Sadernes no es tornarà a obrir al trànsit fins al desembre
La pista de Sadernes no es tornarà a obrir al trànsit fins al desembre | Martí Albesa
Redacció
28 de febrer del 2023
Aquest dimecres 1 de març comença la restricció d'accés motoritzat a la pista de Sadernes, a l'Alta Garrotxa. La via que porta a la Vall del Riu i la Muntada i que dona accés a la Vall de Sant Aniol estarà restringida i només es permetrà el pas de vehicles autoritzats com veïns o serves d'emergències.

La restricció serà efectiva des d'aquest mes de març fins a final d'any, concretament el dia 15 de desembre. En total seran deu mesos de restricció en què la pista estarà restringida als vehicles durant les 24 hores del dia i cada dia de la setmana.

Els excursionistes o visitants hauran d'estacionar el vehicle a l'aparcament de Sadernes, únic pàrquing habilitat. Es tracta d'un aparcament que la major part de l'any és d'accés lliure, però durant els mesos d'estiu (quan hi ha més afluència) cal reserva prèvia i es fa pagar per aparcar-hi. Aquesta mesura s'aplica a partir de Setmana Santa, quan també es posa en marxa el servei d'informació i el de guardes rurals.

La restricció de l'accés motoritzat a la pista de Sadernes persegueix l'objectiu d'evitar massificació de l'espai i la congestió de la xarxa viària. Des del Consorci de l'Alta Garrotxa assenyalen que la mesura "garanteix la preservació dels valors naturals de l'espai".