​Un mural donarà la benvinguda a Olot en 50 llengües diferents

Està situat sota el pont de la Ceràmica i recull la diversitat lingüística que hi ha a la ciutat

El mural, situat sota el pont de la Ceràmica d'Olot
El mural, situat sota el pont de la Ceràmica d'Olot | Pau Masó
Redacció
21 de febrer del 2023
Actualitzat a les 12:04h
Olot ha estrenat aquest dimarts un nou mural a la ciutat que vol donar la benvinguda als conductors d'una manera especial. Ho fa remarcant la diversitat lingüística que hi ha a la ciutat. Actualment, a la capital de la Garrotxa es té constància de la presència de 58 llengües diferents i aquesta varietat és la que s'ha volgut plasmar en el mural inaugurat aquest dimarts.

El dibuix està situat a l'avinguda Reis Catòlics, sota el pont de la Ceràmica. Es traca d'una de les principals entrades a la ciutat, i per això al mural s'hi pot llegir "Benvinguts a Olot" en català i en gros, però també en una cinquantena de llengües diferents.
 

El mural recull cinquanta llengües diferents. Foto: Pau Masó


"Vol visibilitat alguna de les llengües que hi ha a Olot. Teníem al cap des de fa anys poder-les fer visibles. Volem que els cotxes que passen per aquí, cada dia vegin el 'benvinguts a Olot' en català i diverses llengües", diu la responsable del Servei Català d'Olot i la Garrotxa, Ester Santaló.

El mural l'han fet alumnes de l'Escola d'Art d'Olot i s'ha inaugurat aquest dimarts coincidint amb el Dia Internacional de la Llengua Materna. En l'acte d'inauguració també s'han fet lectures poètiques en diferents idiomes. A Olot actualment hi conviuen 99 nacionalitats que parlen 58 llengües diferents, entre les quals hi ha el català i el castellà.
Arxivat a