​Mahamadou Dambelleh es classifica per al Mundial: «És un fet històric»

El jove nedador invident del CN Castellfollit ha aconseguit aquest dissabte el bitllet per al seu primer campionat del món

Mahamadou Dambelleh abraçant-se amb Pere Vilà després d'aconseguir la marca que li obre les portes al mundial
Mahamadou Dambelleh abraçant-se amb Pere Vilà després d'aconseguir la marca que li obre les portes al mundial | Cedida
Redacció
11 de febrer del 2023
Actualitzat a les 18:12h
Mahamadou Dambelleh ja és història viva del Club Natació Castellfollit. Aquest dissabte el jove nedador invident ha aconseguit classificar-se per primera vegada per a un mundial de natació adaptat.

Dambelleh ho ha aconseguit al Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona celebrat al Club Natació Barcelona, on ha participat en la prova dels 50 metres lliures. El jove garrotxí ha obtingut una marca de 0:27:67, trencant la mínima per participar en el Mundial que se celebrarà a Manchester aquest juliol. "Ha estat una carrera on en Mahamdou ha sortit molt fort i ha fet una progressió molt bona", diu Pere Vilà, president del Club Natació Castellfollit en declaracions a NacióGarrotxa.

Vilà i Mahamadou han celebrat la fita entre llàgrimes, ja que es tracta de la primera vegada que un nedador format al Club Natació Castellfollit participarà en un mundial adaptat. "La participació en el mundial és un fet històric pel club. Dona premi als 55 anys d'història que tenim", diu Vilà, qui també ha recordat la situació que viu l'entitat: "Som un club que té moltes dificultats per entrenar durant l'hivern perquè no tenim piscina coberta. Hem de dir que aquest èxit és fruit del treball diari i l'esforç d'en Mahamadou, els tècnics i tots els nedadors que formen el club".

En Mahamadou, doncs, ja té el bitllet per participar en el seu primer mundial. La marca que ha aconseguit el nadador garrotxí ha estat tota una sorpresa i no s'esperava que arribés avui. El temps aconseguit també li ha permès a Dambelleh participar a la final dels 50 metres lliures. A part, també ha nedat els 50 i 100 metres papallona. Des d'aquest dissabte, Dambelleh ha entrat a formar part de manera destacada dels 55 anys de la història del Club Natació Castellfollit. S'ha convertit en el primer esportista format al CNC que aconsegueix entrar a un mundial. Més enllà de Dambelleh, el club també havia comptat amb Carla Casals que havia participat als mundials i olimpiades adaptades, tot i que no era formada a l'entitat garrotxina.