David Coromina es presentarà a les eleccions municipals a Olot amb el Bloc Nacionalista de Catalunya

L'exmembre del Partit Demòcrata liderarà la cinquena candidatura que es confirma a la capital garrotxina

David Coromina en una imatge d'arxiu
David Coromina en una imatge d'arxiu | @davidcoromina
Redacció
03 de febrer del 2023
Actualitzat a les 16:02h
Olot té un nou candidat a les eleccions municipals del pròxim mes de maig. Es tracta de David Coromina, un empresari garrotxí que després d'una carrera política amb el Partit Demòcrata ara es presenta amb una formació recent anomenada Bloc Nacionalista de Catalunya. Es tracta d'un grup polític municipalista que neix des de la Garrotxa i se situa a l'eix centre-dreta amb caràcter independentista.

A Olot, Coromina serà el candidat del partit i es preveu que les pròximes setmanes presenti la candidatura que tindrà per nom Olot + i doni a conèixer altres noms que formaran part de l'equip. Tot apunta que la llista tindrà perfils procedents del teixit empresarial garrotxí, amb noms que no han estat mai a la política municipal. 

"Ens preocupa la pèrdua de capitalitat d'Olot. Volem intentar que la ciutat deixi enrere aquesta inèrcia. Els projectes que s'havien de fer aquesta legislatura no veiem que es tirin endavant", diu Coromina. Sobre les qüestions a tractar, el futur candidat parla de l'oci i la seguretat: "Ens preocupa que la gent jove no tingui oci. Si una ciutat no planifica bé l'oci, és una ciutat malalta. També proposem una iniciativa anomenada Escales Segures, en què si la comunitat de veïns ho permet, la policia municipal pugui entrar a donar una ullada a l'escala".

10/27525
Coromina es presenta per primera vegada com a candidat a unes eleccions municipals, però no és la seva primera experiència en uns comicis. Va ser número sis de la llista de Carles Puigdemont de Junts per Catalunya al Parlament Europeu. Coromina també va ser president del Partit Demòcrata a la Garrotxa. Aquest 2023 serà la seva primera experiència en unes eleccions locals, on mai s'havia presentat a cap llista, tot i que sempre havia estat a l'òrbita de Junts per Olot. Actualment, Coromina exerceix de consultor empresarial.

La de Coromina és la cinquena candidatura que es confirma a Olot. Junts, PSC i ERC han confirmat que es presentaran. També hi haurà una llista independent anomenada Activem Olot, i la CUP i Olot en Comú estan acabant de perfilar la candidatura, tot i que encara no l'han anunciat.