Els pressupostos de la Generalitat 2023 preveuen 9,4 milions per a la Garrotxa

Consulta totes les inversions que es dibuixen a la comarca

Pere Aragonès i Salvador Illa, en la signatura de l'acord pels pressupostos 2023
Pere Aragonès i Salvador Illa, en la signatura de l'acord pels pressupostos 2023 | Adrià Costa
02 de febrer del 2023
Actualitzat el 03 de febrer a les 11:37h
Els pressupostos de la Generalitat tornen a mirar de reüll la Garrotxa. Des de fa anys, la comarca se situa al podi de les comarques gironines amb menys inversió per part dels pressupostos catalans. Aquest 2023, després de l'acord entre ERC i PSC, la tònica seguirà pràcticament igual.

Els pressupostos han previst per a la Garrotxa 9,4 milions (consulteu totes les partides al final de la notícia). Aquests diners són la suma de les inversions que preveu executar la Generalitat i les transferències que farà a ajuntaments o entitats de la comarca perquè acabin executant la inversió corresponent. La xifra garrotxina és la tercera més baixa de la demarcació i la setzena de Catalunya. A l'àmbit gironès, el Baix Empordà és la comarca que rebrà menys inversió (9,1) seguida del Pla de l'Estany (9,2) i la Garrotxa (9,4). Després s'hi situen el Ripollès amb 11 milions, l'Alt Empordà amb 22, la Selva amb 36,4 i el Gironès amb 47,3.
 

Quines inversions s'han previst a la Garrotxa?


Els pressupostos de la Generalitat preveuen inversions a onze municipis de la comarca. El que més inversió rebrà és Olot amb 2,2 milions. A la capital de la Garrotxa la Generalitat hi ha pressupostat per al 2023 la construcció del nou CAP de Sant Miquel (1,6 milions) i 193.000 euros per a l'inici de les obres de la variant d'Olot en el seu tram oest des de l'avinguda dels Països Catalans fins a l'A-26. A la capital garrotxina la Generalitat també hi aportarà 41.700 euros per a la nova piscina del Club Natació Olot, 50.000 per a la nova promoció d'habitatge de Sant Cristòfor o 91.000 per a la reforma de la zona d'aparcament de Can Serra, porta d'entrada de la Fageda d'en Jordà.

El segon municipi que més diners rebrà dels pressupostos 2023 és la Vall d'en Bas. En total serà un milió d'euros que inclou la portada d'aigües a la capella de Sant Mateu, la reparació del túnel de la Codina tal com va avançar NacióGarrotxa, i el desplegament de fibra òptica.

Després de la Vall d'en Bas, Castellfollit de la Roca entra al podi dels municipis garrotxins que rebrà més diners de la Generalitat aquest 2023. La construcció de la nova depuradora del poble per 600.000 euros situa el municipi entre les tres localitats amb més inversió per part del pressupost català del 2023.

Pel que fa a la resta d'inversions que trobem a la comarca hi ha, per exemple, 300.000 euros per al nou centre de residus de la Garrotxa a Beuda, la mateixa quantitat per a la nova depuradora d'Oix, inversions a l'escola de Montagut i la de les Planes d'Hostoles, la construcció de la depuradora de Riudaura o la urbanització del polígon de Llongafollia de Sant Feliu de Pallerols per més de 500.000 euros.

Consulta totes les partides a la següent taula: