1 de 10
Eleccions municipals

​Lluís Amat es tornarà a presentar a les eleccions per només mig mandat

En cas de governar, l'altra meitat la completarà un altre membre de la Vall Plural

Lluís Amat en la presentació aquest dijous de la seva candidatura a Cal Monju, a Sant Privat | Pau Masó
per Pau Masó, Vall d'en Bas | 2 de febrer de 2023 a les 20:31 |
Lluís Amat es tornarà a presentar a les eleccions municipals de la Vall d'en Bas d'aquest 2023. L'actual alcalde ha decidit repetir candidatura després de vuit anys governant l'Ajuntament. Amat ha pres la decisió conjuntament amb el partit (la Vall Plural) amb una condició consensuada: en cas de governar, només ocuparà el càrrec d'alcalde durant els dos primers anys del mandat. El cap de llista governarà fins al 2025 i després passarà el relleu a una altra persona del grup que acabarà els dos últims anys de mandat.

Tal com va assegurar quan es va presentar el 2015, Amat creu que la seva trajectòria havia de ser de dos mandats. La pandèmia, però, ha provocat que els últims dos anys l'equip de govern hagi deixat projectes a mitges i això, ha fet que el partit i Amat hagin decidit continuar amb una fórmula de transició: "Tenia clar que havia de plegar després de vuit anys. Però entenc el que se'm demana i em sento en deute personalment després d'aquests dos últims anys. Crec que hem trobat una bona fórmula", assegura Amat.


Segons la formació, el principal motiu per haver pres aquesta decisió ha estat els dos anys de pandèmia: "Vam decidir que era important continuar amb el projecte començat fa vuit anys i creiem que la Covid ens va dificultar acabar projectes que havíem començat. Perquè això pogués continuar, vam decidir en assemblea que en Lluís continués en un mandat de transició", diu Magda Roca, membre de la Vall Plural.

L'actual alcalde de la Vall d'en Bas serà el cap de llista a les eleccions municipals del mes de maig per la Vall Plural amb un equip on hi haurà continuïtat i renovació. De moment, no està definit qui serà el relleu de Lluís Amat a mig mandat: "Ho hem d'acabar de treballar. Al llarg dels pròxims dos anys ho acabarem de definir. Som un equip i això ha transcendit".

 

Alguns dels membres de la candidatura de la Vall Plural per a les eleccions municipals Foto: Pau Masó


Actualment, la Vall Plural està acabant de tancar la llista i elaborant el programa electoral. El partit s'està reunint amb veïns del municipi per recollir les inquietuds i necessitats, tot i que asseguren que moltes son ja conegudes, entre les quals hi ha la variant de les Preses. En aquesta qüestió, el partit ja té clar quina posició agafarà: "Nosaltres des del 2015 hem mantingut el mateix discurs: no la volem i, si ens l'han de fer, volem influir al màxim perquè ens impliqui el mínim possible", diu Amat.


A les últimes eleccions municipals del 2019, Lluís Amat va revalidar amb més marge del que tenia la majoria absoluta. La Vall Plural va aconseguir 1.323 vots (68%) que es van traduir en vuit regidors. L'altre partit, Junts per Catalunya, va treure tres regidors. De moment, no s'ha fet pública cap altra llista electoral a la Vall d'en Bas.

 

Participació