1 de 10
esports

​La Volta Catalunya 2023 passarà per la Garrotxa: dies i pobles

La cursa ciclista travessarà la comarca en la segona i tercera etapa

Les Planes, Sant Feliu o les Preses són alguns dels pobles garrotxins que veuran passar la cursa | Josep Maria Montaner
per Redacció, Olot | 2 de febrer de 2023 a les 13:10 |
La Volta Catalunya 2023 tornarà a passar per la Garrotxa. Després de tres anys d'absència, la cursa ciclista més important que se celebra al país trepitjarà la comarca dues vegades. La 102a edició se celebrarà del 20 al 26 de març i tindrà set etapes. A la Garrotxa passarà el dimarts 21 i el dimecres 22 durant la segona i la tercera etapa.

En la segona etapa, el dimarts, els ciclistes entraran per la c-63 a les Planes d'Hostoles, seguiran cap a Sant Feliu de Pallerols, Sant Esteve d'en Bas, les Preses i travessaran la ciutat d'Olot per agafar la carretera de la cantina que enfila el Coll de Coubet de primera categoria. Després la Volta marxarà de la Garrotxa direcció Sant Joan de les Abadesses.


En la tercera etapa, el dimecres, la cursa vindrà de Rupit. Els ciclistes baixaran el Coll de Condreu i el Coll d'Úria i arribaran a Sant Esteve d'en Bas. Després travessaran les Preses i Olot per tornar a pujar el Coll de Coubet i el Coll de Canes per baixar, en acabat, cap a Ripoll.

Els dos dies que la Volta trepitjarà la Garrotxa es calcula que ho farà cap al migdia entre les 13 i les 15 h, aproximadament. La cursa catalana és la tercera prova ciclista per etapes més antiga del món després del Tour de França i el Giro d'Itàlia. La prova està plenament consolidada al calendari UCI World Tour i hi participaran els principals equips del planeta amb noms de corredors encara per concretar.

 

Participació