​Seguiment dispar de la vaga de metges a la Garrotxa

A l'atenció primària hi ha hagut un seguiment "massiu", mentre que a l'Hospital d'Olot ha estat més discret

El seguiment més important s'ha donat al CAP Garrotxa d'Olot
El seguiment més important s'ha donat al CAP Garrotxa d'Olot | Arxiu ND
Redacció
25 de gener del 2023
Actualitzat a les 20:44h
La primera jornada de vaga de metges a la Garrotxa ha acabat amb situacions contraposades. On més s'ha seguit ha estat a l'atenció primària. Tot i que el Departament de Salut no ofereix dades territorialitats, fonts de l'ICS a la Garrotxa asseguren que el seguiment ha estat "massiu". Una descripció que coincideix amb la dada facilitada per Metges de Catalunya. El sindicat afirma que al dispensari d'Olot el seguiment durant el matí ha estat del 80% i a la tarda del 100% (amb un 25% de serveis mínims). Tot i això, la vaga ha anat molt per centres i, per exemple, al CAP de Besalú s'ha xifrat en un 25%.

A l'Hospital d'Olot no s'han ofert xifres, però fonts del centre han indicat que el seguiment no havia estat alt. Segons les mateixes fonts, més de la meitat de la plantilla de metges ha anat a treballar aquest dimecres i no ha seguit la vaga.

La vaga de metges d'aquesta setmana estava convocada des de feia més d'un mes. La convocatòria continuarà aquest dijous i també la setmana que ve amb una segona jornada els dies 1, 2 i 3 de febrer, si el Departament de Salut no proposa mesures d'efecte immediat.
 

Els professors també en vaga

Aquest dimarts també hi ha hagut vaga del sector de l'educació. Les úniques dades que s'han fet públiques han estat a l'àmbit de la demarcació de Girona i les ha anunciat el Departament d'Educació. Segons aquest, el seguiment ha rondat el 3% a les comarques gironines.
Arxivat a