1 de 10
successos

Una forta glaçada provoca diversos accidents a Olot

Segons la Policia Local hi ha hagut tres topades entre vehicles sense ferits

Una barana ben glaçada aquest matí a Olot | Pau Masó
per Redacció, Olot | 25 de gener de 2023 a les 09:27 |
La ciutat d'Olot s'ha despertat glaçada aquest dimecres. L'onada de fred que està vivint el país ha convertit la pluja que va caure a última hora de dimarts a la Garrotxa, en gel. Això ha fet que circular a primera hora del matí per les carreteres de la comarca i carrers de la ciutat d'Olot fos complicat i arriscat. 


Des de primera hora d'aquest dimecres l'Ajuntament d'Olot alertava a través de les xarxes socials de la possibilitat de plaques de gel als carrers de la ciutat. El consistori demanava precaució al volant. Tot i això, els avisos no han evitat que hi hagués diversos accidents. 

Segons la Policia Local, hi ha hagut tres topades entre vehicles aquest matí. Han estat a l'avinguda dels Països Catalans (a la zona de l'estadi municipal), al carrer Portbou i una tercera al barri de Montolivet. Sortosament, en tots els casos, les topades no han suposat ferits i els conductors i ocupants n'han sortit il·lesos.


Per tal d'evitar accidents com els que s'han produït aquest matí, la brigada municipal d'Olot ha estat escampant sal als principals carrers de la ciutat i també entorns d'equipaments municipals com escoles o l'hospital. Des de les cinc del matí, la brigada ha iniciat un dispositiu que també ha consistit en la dispensació de sal a peu per carrers i voreres del centre de la ciutat. 
 
Aquest dimecres de matinada, també hi ha hagut un accident als Túnels de Bracons que ha provocat que la C-37 estigués tallada durant dues hores. Un vehicle ha sortit de la via quan circulava direcció a Olot. El conductor ha resultat il·lès. 

En casos de glaçades com la d'aquest dimecres, es recomana reduir la velocitat, frenar amb suavitat, augmentar la distància de seguretat amb el vehicle de davant, evitar avançaments i seguir les roderes marcades a la calçada. 
 
Participació