1 de 10
successos

​Destrossen el muntatge de Salvem les Valls en contra de la variant d'Olot

L'entitat considera que es tracta d'una "barroera acció d'intolerància democràtica"

Les creus blanques destrossades | Salvem les Valls
per Redacció, Olot | 23 de gener de 2023 a les 10:45 |
L'acció reivindicativa que Salvem les Valls va fer divendres passat, ha aparegut destrossada aquest diumenge. L'entitat va plantar una trentena de creus per simbolitzar "l'enterrament" dels aqüífers i les terres agrícoles que suposarà la construcció de la variant. Es tractava d'una acció simbòlica que l'entitat ja va fer el 1999 pels túnels de Bracons i que ara repetia davant la construcció de la variant d'Olot i les Preses.

Diumenge l'acció va patir un atac vandàlic. Ubicat en un terreny de gespa a tocar de la carretera de les Preses, el muntatge va aparèixer destrossat amb la majoria de creus trencades i a terra. Segons l'entitat, no ha estat un efecte del vent i ho cataloguen directament com una "barroera acció d'intolerància antidemocràtica". En un comunicat, Salvem les Valls rebutja l'atac "sense matisos" i acusen els autors anònims que ho han fet de "tenir tan poc respecte pel territori com per la llibertat d'expressió".


L'entitat assegura que seguiran expressant-se amb respecte i posant per davant la paraula i conviden a tothom debatre i a contrastar parers.
Participació