​Junts dona llum verda a la candidatura de Pep Berga a Olot

L'assemblea local ha donat suport a l'actual alcalde perquè es torni a presentar a les pròximes eleccions del mes de maig

Pep Berga acompanyat del president de Junts Olot, Aniol Sellabona
Pep Berga acompanyat del president de Junts Olot, Aniol Sellabona | Pau Masó
20 de gener del 2023
Actualitzat el 07 de març del 2024 a les 19:47h

L'assemblea local de Junts a Olot ha donat suport aquesta setmana a Pep Berga perquè sigui el candidat del partit a la ciutat el pròxim 28 de maig. En una assemblea celebrada el passat dimarts, la militància de Junts va aprovar la candidatura de l'actual alcalde per a les pròximes eleccions municipals. Berga ja havia anunciat que tenia voluntat de presentar-se i aquesta setmana el partit ha mostrat el seu suport per tirar endavant la candidatura. 

"Té un suport indubtable de tota la militància. En Pep té el coneixement, el compromís i l'esforç per dedicar-se a la ciutat, sense cap distracció exterior", ha assegurat el president local del partit a Olot, Aniol Sellabona, en roda de premsa aquest divendres.

Per la seva banda, Berga ha assegurat que un dels principals motius perquè es presenta és per acabar els projectes començats aquest mandat: "Tinc moltes ganes de tancar un cicle. Serà la darrera vegada que em presenti a unes eleccions municipals. Els anys dedicats a l'Ajuntament han estat els més feliços de la meva vida". Entre els projectes que pretén impulsar si repeteix l'alcaldia hi ha el CAP de Sant Miquel, la piscina coberta, les obres de la residència Sant Jaume, la millora del barri de Montolivet o la promoció d'habitatges del barri de Sant Cristòfor. "Després d'una reflexió personal, m'he dit a mi mateix que encara tinc la il·lusió, la passió, l'energia i les ganes de continuar completant els projectes que hem començat aquest mandat", ha assegurat Berga.
 

Mandat complet i última experiència política

El candidat de Junts ha assegurat que es presenta per completar el pròxim mandat i que serà la seva última experiència política: "Em presento per completar tot el mandat. Mai m'ha agradat aquesta pràctica de retirar-se al final del mandat per promoure una altra persona. Serà la meva última experiència política. L'Ajuntament ha estat una passió per mi. El que m'agradaria fer un cop acabats els quatre anys del pròxim mandat és tornar a la meva feina i acabar els anys que em queden fins a la jubilació, i després llegir i anar amb bicicleta i gaudir de la ciutat d'una manera més pausada".

Sobre l'equip, Berga no ha donat gaires detalls, però ha assegurat que oferirà la continuïtat a tots els regidors actuals, tot i que també ha obert la porta a "convidar altres persones en el projecte". Entre els noms que, molt probablement, se situaran al capdavant de la llista de Berga hi ha el d'Aniol Sellabona, Agustí Arbós i Gemma Canalias. Tots tres han acompanyat el candidat de Junts aquest divendres en la roda de premsa del partit.