​La Garrotxa acollirà una estada internacional entre joves sobre justícia climàtica

Està impulsada per Resilience Earth, es desenvoluparà el mes de febrer i s'estan buscant joves que vulguin participar-hi

Imatge d'una de les anteriors estades internacionals
Imatge d'una de les anteriors estades internacionals | Resilience Earht
Redacció
19 de gener del 2023
Actualitzat a les 11:02h
La Garrotxa serà la seu de la quarta estada del Youth Action for Nature and Well-Being, un projecte internacional desenvolupat per la cooperativa garrotxina Resilience Earth, juntament amb Eco-Unesco, The Rural Parliament i Youth for Smile, i que compta amb finançament europeu. Es tracta d'un projecte que busca formar joves activistes ambientals. La iniciativa consisteix a reunir joves de diferents països en diverses estades a indrets diferents del continent.

Des del 2021 ja s'han fet tres estades a Irlanda, Eslovàquia i Letònia. Aquest 2023 la quarta serà a la Garrotxa, concretament a un mas de Sant Feliu de Pallerols. En total una trentena de joves, dels quals una vintena seran internacionals, conviuran durant cinc dies en una estada que inclourà formacions i tallers sobre justícia climàtica. Es donaran eines per la gestió d'organitzacions, es faran tallers sobre el treball en equip, s'exposaran estratègies per fer xarxa o es parlarà del rol i el paper de la figura de l'activista.

L'estada a la Garrotxa es durà a terme del 19 al 25 de febrer i les inscripcions estan obertes. Fins al pròxim dilluns 6 de febrer els joves garrotxins o gironins d'entre 16 i 25 anys que vulguin apuntar-se poden fer-ho clicant aquí. En total hi ha vuit places per a joves catalans, ja que la resta estan reservades per als participants internacionals. Els participants no s'han de fer càrrec de cap despesa, pel fet que l'estada és gratuïta i és finançada amb fons europeus.