​El fesol torna a brillar aquest diumenge a Santa Pau

El poble organitza la 32a fesolada, aquest any amb total normalitat

Milers de persones es reuneixen a la plaça Major de Santa Pau per degustar plats elaborats amb fesols.
Milers de persones es reuneixen a la plaça Major de Santa Pau per degustar plats elaborats amb fesols. | Martí Albesa
Redacció
19 de gener del 2023
Actualitzat a les 10:05h
Alguns diuen que el fesol de Santa Pau és una perla, per la seva blancor i el seu gust excepcional. Aquest diumenge, aquest llegum garrotxí tornarà a brillar amb força amb el retorn de la Fira del Fesol al 100%. Després de l'edició del 2022 en què es va haver d'ajornar al març i es va fer amb restriccions a causa de la pandèmia, aquest 2023 el certamen recupera la total normalitat.

L'acte central de la Fira del Fesol de Santa Pau serà diumenge a les 12 del migdia amb la Fesolada a la plaça Major. Una desena de restaurants de la zona oferiran plats elaborats amb fesols. Els tiquets de la fesolada es vendran a la mateixa plaça a un preu de vuit euros. Cada tiquet permetrà fer 4 degustacions. Durant la Fesolada, s'entregarà el Fesol d'Or i hi haurà parlament de les autoritats.

La Fira del Fesol, però, ja començarà dissabte a dos quarts de nou del vespre amb un acte gastronòmic i musical al centre cívic. Hi haurà tastet de plats elaborats amb fesol i música a càrrec de Maigarda Folk.

Ja diumenge, hi haurà fira des de les 10 del matí amb parades repartides pels carrers del poble. A les 11 tindrà lloc la missa solemne en honor a Sant Antoni Abat. I a les 12, la fesolada. Durant el matí de diumenge també hi haurà passejades amb globus aerostàtic per veure la fira i el poble de Santa Pau des de l'aire. Per participar-hi, cal recollir entrades anticipades al Bar de la Comissió de la Fira, al carrer Major.
Arxivat a