1 de 10
mitjans

​La premsa internacional es fa ressò de la fita de Maria Branyas

La BBC, New York Times o AlJazeera han recollit el fet que l'olotina s'hagi convertit en la persona més vella del planeta

Una notícia de la BBC sobre Maria Branyas | BBC
per Redacció, Olot | 19 de gener de 2023 a les 08:00 |
Des d'aquest dimecres al matí, el nom de Maria Branyas ja ressona a tot el món. El fet de convertir-se en la persona més vella del planeta ha comportat que mitjans de comunicació internacionals es facin ressò de la notícia. Tant és així que alguns dels diaris, cadenes de televisió o ràdio més importants han explicat el fet i han parlat de l'olotina en els seus espais informatius.

El New York Times ha mencionat el nom de Branyas dins la notícia de la mort de Lucile Randon, fins aquest dimarts la persona més vella del món. De la mateixa manera també ho han fet el principal diari d'Alemanya (Franffurter Allgemeine) i el Whahington Post. El principal canal de televisió en àrab, AlJazeera també ha recollit la notícia dins la cobertura de la mort de Randon. En el seu cas, han especificat que Branyas viu a Catalunya.


Qui ha anat més enllà ha estat la BBC. Fins i tot, ha utilitzat una fotografia de Branyas en una notícia dedicada, principalment, a ella. El Daily Mail, diari anglès, també ha dedicat tota una peça a l'olotina nascuda als Estats Units. En aquest cas, han especificat que la Maria viu a Olot i han recollit declaracions que va fer en diverses entrevistes.

Més enllà dels mitjans internacionals, a Catalunya i Espanya pràcticament tots els mitjans s'han fet ressò de la notícia. Aquest dimecres, el nom de Maria Branyas ha ressonat a gairebé tots els informatius de les principals cadenes de ràdio i televisió catalanes i espanyoles.

 

Participació