1 de 10
emergències

​Els GRAE d'Olot incorporaran tres nous efectius i tindran helicòpter propi el 2024

Ho ha afirmat el director general de Prevenció, Extinció d'Incendis en la inauguració d'un nou parc a Valls

Un helicòpter dels GRAE | Josep M Montaner
per Redacció, Olot | 17 de gener de 2023 a les 17:49 |
La seu del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) d'Olot tindrà tres efectius més els pròxims anys i es preveu que arribi als 24 el 2025. Així ho ha anunciat el director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Joan Delort, durant la inauguració del nou parc de Bombers GRAE a Valls aquest dimarts. És la quarta seu del Grup d'Actuacions Especials que s'obre a Catalunya comptant la d'Olot, Cerdanyola i la Seu d'Urgell.

Es tracta de la segona ampliació de plantilla després que el 2021 el grup de rescat sumés cinc nous efectius i passés de 16 a 21. Amb les tres incorporacions que s’esperen els pròxims anys, l’equip arribarà a 25, una xifra que ha de permetre donar múscul a la seu olotina. 


Delort també ha explicat que de cara a l'any que ve, es preveu que el parc de Valls tingui un helicòpter i que això farà que "totes les seus en tinguin un de propi". La mesura s'emmarca dins un pla que vol dotar l'any 2025 d'una sèrie de prestacions de caràcter operacional. "Dins aquest procés estem treballant també perquè el 2024 puguem disposar d'una quarta nau de rescat. És a dir, que totes i cadascuna de les bases puguin comptar d'helicòpter propi", ha afirmat Delort.

Això, però, segons el director general, no significa que l'helicòpter hagi d'estar sempre allotjat al parc, però sí que estarà a disposició. Actulament a Olot, la presència de l'helicòpter està garantida 220 dies a l'any. Amb la incorporació del nou helicòpter a Valls, el nombre de dies podrà créixer. "D'aquesta manera el règim d'autonomia que puguin tenir els GRAE a l'hora de ser aerotransportats a qualsevol indret del país podrà ser garantit a totes i cadascuna de les bases", ha dit Delort.


La seu dels GRAE d'Olot està situada al parc de Bombers de la ciutat, inaugurat el 2014. Des de fa temps es reclama la construcció d'un hangar per poder tenir més dies el servei d'helicòpter. Aproximadament, l'equip d'actuacions especials fa uns 1.500 rescats anuals i dona servei a altres territoris més enllà de la Garrotxa i les comarques gironines.
Participació