1 de 10
esports

​L'olotina Jennifer Pareja, nova directora de l'Associació d'Esports Olímpics

L'exjugadora de waterpolo serà la responsable de desenvolupar el Pla ADO que atorga les beques als esportistes olímpics

Jennifer Pareja va néixer el 1984 a Olot | Consell Superior d'Esports
per Redacció, Olot | 13 de gener de 2023 a les 17:30 |
L'olotina Jennifer Pareja ha estat nomenada aquesta setmana nova directora de l'Associación de Deportes Olímpicos (ADO). Fins ara, l'exjugadora de waterpolo era assessora de la presidència del Consell Superior d'Esports. Amb el nomenament Pareja passarà a ser l'encarregada d'impulsar l'anomenat Pla ADO, un programa que té com a principal funció atorgar als esportistes olímpics les beques i els recursos necessaris per disputar els Jocs Olímpics.

El nomenament de Pareja està relacionat amb la voluntat de renovar el programa. "Som conscients que necessita un nou impuls. La màgia olímpica existeix, però l'hem de fer reviure i ho farem de la mà de Jennifer Pareja", afirmava el ministre d'Esports, Miquel Iceta en l'acte de presentació del Pla ADO.


Aquest programa va néixer de la mà de l'Associació d'Esports Olímpics l'any 1987 amb la intenció de dotar dels recursos als esportistes que disputarien els Jocs Olímpics de Barcelona 1992. El pla compta amb la col·laboració d'empreses privades que financen gran part de les beques que s'entreguen.

Ara amb 38 anys, Jennifer Pareja serà l'encarregada de donar impuls a aquest programa amb la mirada posada als Jocs Olímpics de París de l'any 2024. L'olotina té una llarga trajectòria en el món de l'esport: el 2013 va ser catalogada com la millor jugadora del món, el mateix any va quedar campiona en el Mundial de Barcelona, va guanyar medalla de plata amb la selecció espanyola a Londres 2012 i es va penjar la d'or a l'europeu del 2014. Tot això sense comptar els èxits aconseguits amb el Club Natació Sabadell (nou lligues, quatre Copes d'Europa, sis Copes de la Reina i sis Supercopes). El 2016, la waterpolista va anunciar la seva retirada amb 32 anys. Ho feia com la jugadora espanyola amb més palmarès i després de quedar per sorpresa fora de la llista de la selecció espanyola per Brasil 2016. Des de llavors, però, sempre s'ha mantingut a prop del waterpolo i el món de l'esport amb altres càrrecs i tasques fora de la competició.

 

Participació