​Territori licita les obres de la via ciclista entre Olot i Can Blanc

Es preveu que els treballs comencin el segon trimestre del 2023 i estiguin enllestits abans d'acabar l'any

La carretera GI-524 per on recorrerà una part de la nova via ciclista
La carretera GI-524 per on recorrerà una part de la nova via ciclista | Pau Masó
Redacció
10 de gener del 2023
Actualitzat el 11 de gener a les 9:28h
El Departament de Territori ha licitat recentment les obres de construcció del carril bici que connectarà Olot amb la zona de Can Blanc i completarà una via ciclista que recorrerà de Santa Pau fins a la capital garrotxina. La licitació és el pas previ a les obres i el Departament preveu adjudicar els treballs els pròxims mesos i que les obres comencin el segon trimestre d'aquest 2023.

La construcció del nou tram de carril bici s'allargarà vuit mesos i es preveu que estigui acabat abans d'acabar aquest any. En total són 3,2 quilòmetres que aniran de la zona del Parc Espunya fins al barri de Can Blanc, on es connectarà amb la via ciclista actual que arriba fins a Santa Pau, passant pels aparcaments de Can Serra i Santa Margarita. La via ciclista que sortirà de la capital garrotxina serà un vial que passarà, primer per la zona del Triai, i després quedarà segregat a la carretera GI-524. El recorregut anirà per darrere l'església de Sant Cristòfor, connectarà amb la carretera de Santa Pau a l'alçada del trencant de Batet a través de semàfors i resseguirà la carretera passant per davant de la zona de restaurants de l'Hostal dels Ossos i s'Olivera. En aquest últim punt, la via ciclista obligarà a desplaçar uns metres la carretera i permetrà millorar la seguretat en els accessos als establiments de restauració.

El projecte costarà 1,4 milions d'euros que finançarà íntegrament el Departament de Territori. La via ciclista suposarà un nou vial de comunicació amb una de les zones turístiques més freqüentades de la comarca, la Fageda d'en Jordà. Un cop l'obra estigui finalitzada, els visitants d'aquest espai natural podran anar a peu o amb bicicleta des d'Olot fins a la Fageda sense necessitat d'utilitzar el cotxe.
Arxivat a