​L'Ajuntament d'Olot tornarà a finançar el lloguer a artesans que s'instal·lin al Nuci Antic

El consistori llançarà una nova línia d'ajuts per subvencionar la meitat del cost del lloguer a un màxim de cinc establiments

El carrer dels Sastres d'Olot
El carrer dels Sastres d'Olot | Pau Masó
Redacció
10 de gener del 2023
L'Ajuntament d'Olot ja té a punt una nova línia d'ajuts per a les noves activitats artesanes que s'instal·lin al Nucli Antic. D'aquesta manera, el consistori repeteix una iniciativa que forma part del projecte del Taller dels Sastres que busca recuperar locals buits del centre de la ciutat i oferir-los a artesans.

La subvenció consisteix a finançar fins al 50% del lloguer als artesans que s'ubiquin en locals buits del Nucli Antic d'Olot. La línia d'ajudes està destinada a cobrir el cost del lloguer des de l'1 de març de 2022 fins a finals de 2023. Està previst que la convocatòria s'obri a finals d'aquest mes de gener i s'atorgaran segons l'ordre cronològic d'arribada de les sol·licituds fins a exhaurir la dotació pressupostària que és de 14.000 euros.

"Fem una crida a tots aquells artesans i artesanes que tinguin ganes d'obrir el local al Nucli Antic. Hem mirat els preus dels lloguers i calculem que amb la partida podrem finançar de 3 a 5 locals, més o menys", diu la regidora de Comerç, Gemma Canalias.

Fins ara, amb les convocatòries anteriors, el projecte del Taller dels Sastres (iniciat el desembre de 2018) ha permès obrir cinc activitats al centre de la ciutat, de les quals tres es mantenen obertes. La iniciativa, però, també ha ajudat a fer que, paral·lelament, s'obrissin altres set espais d'artesania a la zona i que la ciutat fos declarada Punt d'Interès Artesanal.
Arxivat a