1 de 10
successos

​Apareix un misteriós monòlit al cràter del Montsacopa d'Olot

L'objecte s'assembla als que van aparèixer a altres localitats de Catalunya el 2021

Una imatge del monòlit aquest dimecres de bon matí | @agatalosantos
per Redacció, Olot | 28 de desembre de 2022 a les 09:15 |
Un misteriós monòlit platejat ha aparegut aquest dimecres al matí al cràter del volcà Montsacopa d'Olot. Es tracta d'un element fabricat d'acer inoxidable que té una forma de prisma triangular i uns tres metres d'alçada. El monòlit ha aparegut al centre del cràter del volcà olotí.

L'avís l'han donat de bon matí alguns veïns a través de les xarxes socials. I és que la zona és sovint freqüentada per ciutadans que passegen o fan esport de bon matí pujant al volcà.

Segons han confirmat fonts de l'Ajuntament d'Olot, de moment, el consistori desconeix com ha anat a parar el monòlit al centre del volcà. La Policia Local no té cap informació al respecte i ha obert una investigació, tot i que de moment no preveu actuar ni retirar la figura.
 

Diversos curiosos s'han acostat durant el matí a fotografiar l'element Foto: Martí Albesa

 

Els casos de Platja d'Aro, Celrà o Utah

L'aparició d'un monòlit misteriós no és la primera vegada que passa a Catalunya. L'abril del 2021 Platja d'Aro va viure una situació molt similar quan va aparèixer un element d'aquestes característiques a la platja de sa Conca. A Santes Creus, al municipi d'Aiguamúrcia (Alt Camp), a Celrà i a Poblet (Conca de Barberà) també van aparèixer monòlits que, avui dia, encara no s'ha pogut identificar la seva procedència. En els tres casos catalans, tots els elements van ser traslladats a indrets més segurs i, avui en dia, s'utilitzen com a reclam turístic.


Més enllà dels casos catalans, hi ha un episodi anterior a Utah (els Estats Units). Allà va ser el primer cop on es va registrar l'aparició d'un monòlit, concretament al desert d'aquest estat nord-americà. Va ser l'any 2020 i l'element va desaparèixer de la mateixa manera que es va descobrir: sense saber com ni qui l'havia instal·lat. Des del descobriment del monòlit de Utah, també en van anar apareixent a altres llocs com Turquia, el Regne Unit, Romania, Països Baixos o Polònia. Ara, Olot també s'afegeix a la llista.
 
- Aquesta notícia va ser escrita el 28 de desembre de 2022, dia de Sants Innocents -

 

Participació