​Es frenen els robatoris que van causar «alarma social» al Pla de Dalt d'Olot

En els últims tres mesos es van registrar gairebé una desena d'entrades a domicilis que van provocar "alarma social"

Vista aèria del barri del Pla de Dalt d'Olot
Vista aèria del barri del Pla de Dalt d'Olot | Google
Redacció
27 de desembre del 2022
Actualitzat a les 18:03h
L'onada de robatoris que va patir el barri del Pla de Dalt d'Olot aquesta tardor sembla que s'ha frenat. Així ho constata l'alcalde Pep Berga qui afirma que el passat mes de novembre només hi va haver un robatori i que, actualment, la zona viu "un moment de tranquil·litat".

"S'ha aturat aquest degoteig que va crear una gran alarma social en el seu moment. Ara, malauradament, ho tenen a Sant Feliu de Pallerols. Nosaltres el novembre vam tenir l'última entrada i ara vivim un moment de tranquil·litat", afirma l'alcalde d'Olot. Berga admet que el tipus de robatoris que va patir el barri olotí durant la tardor van generar alarma social: "El que sempre ens preocupa més són aquells delictes que provoquen alarma social. No hi ha res que provoqui més alarma que arribar a casa teva i veure que han entrat a robar".
 

Una fotografia feta amb un mòbil va ajudar a identificar una de les dues bandes

Des del setembre fins al novembre, es van registrar vuit robatoris en tres mesos, a més d'alguns intents frustrats. El setembre es van registrar quatre entrades, a l'octubre tres i al novembre una. La situació va posar en alerta els veïns i també els Mossos d'Esquadra, qui ja han identificat les bandes que van protagonitzar aquest episodi. Es traca de dues bandes de l'extraradi de Barcelona que entraven a la Garrotxa, robaven i tornaven a marxar. Alguns membres de les bandes ja han estat detinguts.

Una de les bandes va poder ser identificada gràcies a una fotografia que una veïna de Montagut va fer a un cotxe sospitós. Es tractava d'un dels cotxes que utilitzava una de les bandes i gràcies a la fotografia es van poder identificar els lladres.

Més enllà de la col·laboració ciutadana, Berga fa valdre la tecnologia per aconseguir identificar i capturar els delinqüents: "El que ens estem afrontant com a ciutat és el que els hi passa a moltes ciutats de Catalunya. A mi sempre em tranquil·litza pensar que aquests professionals no viuen entre nosaltres sinó que esporàdicament trien on robaran. Ens ha funcionat molt tot el sistema de lectors de matrícules i càmeres".

Fa poques setmanes, l'onada de robatoris que va patir el Pla de Dalt d'Olot es va traslladar a Santa Feliu de Pallerols. Al poble garrotxí hi va haver sis robatoris en només quinze dies, tots a domicilis. Això va fer reforçar la presència policial al municipi i activar un dispositiu en l'àmbit de la demarcació.
Arxivat a