«Alcarràs» es queda sense Oscars: no competirà en la categoria de millor pel·lícula internacional

L'Acadèmia de Hollywood exclou el film de la garrotxina Carla Simón de la "shortlist" per la 95a edició dels premis

El repartiment d'
El repartiment d' | ACN
Nació
22 de desembre del 2022
"Alcarràs", la pel·lícula dirigida per Carla Simón, no competirà finalment per l'Oscar a la millor pel·lícula internacional. L'Acadèmia de Hollywood ha publicat aquest dimecres la popular "shortlist" per la 95a edició dels premis, en què no hi ha inclòs la cinta catalana. Entre les quinze escollides, hi ha títols com l'argentina "Argentina, 1985", l'austríaca "Corsage", la belga "Close", la cambodjana "Return to Seoul", la danesa "Holy Spider" o la francesa "Saint Omer".

Així s'acaba la meteòrica carrera internacional del film, un cant a la terra i a la vida rural protagonitzat per actors no professionals i que va ser candidata en tres categories als Premis Europeus de Cinema. L'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya havia seleccionat "Alcarràs" com la candidata als Oscars el setembre passat, imposant-se a "As bestas", de Rodrigo Sorogoyen, i "Cinco lobitos", d'Alauda Ruiz de Azúa.

"Passi el que passi, hem fet tot el que es podia fer", va advertir Carla Simón quan va conèixer que existia la possibilitat d'arribar a optar al premi més prestigiós del cinema. Aterrada a Islàndia, directament des de Los Ángeles i Londres, on l'equip havia estat promocionant "Alcarràs" entre els acadèmics, assegurava que era una fita "molt difícil".

Carla Simón ja va fer història amb "Estiu 1993", una de les pel·lícules més aclamades del cinema català recent. Va superar l'èxit de la seva òpera prima amb el segon llargmetratge, amb què va guanyar el premi més important en la història del cinema al país amb una obra en català que parla dels vincles de les persones amb la terra que treballen.