​3.000 euros per només llegir l'ordre del dia: reclamen reformular un òrgan del Consell Comarcal

Es tracta de la comissió informativa, on hi assisteixen els consellers per només conèixer quins temes es tractaran al plenari

La seu del Consell Comarcal de la Garrotxa
La seu del Consell Comarcal de la Garrotxa | Pau Masó
22 de desembre del 2022
Gairebé tots els grups de l'oposició del Consell Comarcal Garrotxa han reclamat, recentment, que es reformuli un dels òrgans que té l'organisme comarcal. Es tracta de la comissió informativa prèvia al ple, un òrgan on hi participen els consellers comarcals i serveix només per informar dels temes que es portaran a debat al plenari. L'òrgan es reuneix la setmana abans del ple i cada trobada (cada dos mesos) costa 3.100 euros al Consell Comarcal. Això són prop de 20.000 euros l'any.

Ara, la CUP, ERC i el conseller no adscrit Alfred Cairó han reclamat que aquesta comissió es reguli, ja que creuen que no té funcionalitat. A més, consideren que lla tasca de la comissió informativa també la fa la Junta de Portaveus, on es reuneixen només els portaveus de cada partit i s'informa també de l'ordre del dia de la sessió plenària, a més d'altres qüestions que pot traslladar el president als grups, o viceversa.

Segons la consellera de la CUP, Adriana Roca, "no té cap sentit" que a la Junta de Portaveus "s'expliqui tot" i després s'hagi d'anar a una comissió informativa, on els consellers han de ser-hi i "marxen sense poder fer res". En la mateixa línia, el portaveu d'ERC, Pep Companys, assegura que "es fa estrany" tenir una comissió informativa que "a vegades pot durar cinc minuts". I per la seva banda, el conseller no adscrit Alfred Cairó creu que "fa de mal d'explicar" que una comissió "on només es llegeixi la proposta de l'ordre del dia" costi 3.100 euros cada vegada que es convoca.

El president del Consell Comarcal, Santi Reixach, va recollir les demandes dels grups durant l'últim ple comarcal i es va comprometre a tractar la qüestió abans d'acabar la legislatura: "Em comprometo a convocar un Consell d'Alcaldes i posar sobre la taula quin Consell volem".