​Sant Feliu celebra aquest cap de setmana la històrica Fira de Santa Llúcia

És un dels esdeveniments anuals més importants al municipi

Imatge d'un cartell de la Fira de Santa Llúcia
Imatge d'un cartell de la Fira de Santa Llúcia | Turisme Garrotxa
Redacció
16 de desembre del 2022
Des de fa més de 600 anys, Sant Feliu de Pallerols celebra cada diumenge després del 13 de desembre (dia de Santa Llúcia) la fira que porta el mateix nom. Es tracta d'un certamen que data del 1393 i que ha esdevingut un mercat de productes tradicionals. Abans, però, la fira també servia per intercanviar bestiar i durava fins a quinze dies.

Aquest 2022, se celebrarà, principalment, aquest diumenge 18 de desembre. Hi haurà diversos actes i mostres de diferents productes amb parades repartides pel centre del poble. Tot i que els actes principals seran diumenge, dissabte hi haurà una subhasta d'art solidària i la inauguració del Camí de Pessebres que també s'inclouen dins el programa de la fira.

Ja diumenge, durant tot el matí, hi haurà mostra de bestiar i maquinària agrícola. També hi haurà mercat d'artesania i productes de proximitat a la plaça el Firal, a més de parades d'entitats del municipi. A partir de les 10 i fins al migdia, se servirà escudella per recollir donatius per a la Marató de TV3.

Durant tot el matí hi haurà portes obertes al Molí de la Conqueta amb visita guiada i a les 11 h es farà la recepció pública i l'acte d'inauguració de la fira amb el director de Serveis del Departament d'Acció Climàtica, Joan Rabasseda.

Un repic de campanes a les 12 h i l'actuació de l'Esbart Dansaire Marboleny a continuació a la plaça el Firal, tancaran la fira de Sant Feliu de Pallerols. Pots consultar tota la programació de la fira garrotxina aquí