​Els Reis d'Orient arribaran a Olot amb una nova carrossa més dinàmica

Després de tres anys, la cavalcada olotina tornarà a celebrar-se amb absoluta normalitat

Els Reis d'Orient pujant el Firal d'Olot en l'última cavalcada abans de la pandèmia
Els Reis d'Orient pujant el Firal d'Olot en l'última cavalcada abans de la pandèmia | Martí Albesa
Redacció
15 de desembre del 2022
Actualitzat el 20 de novembre del 2023 a les 17:53h
Falta menys d'un mes perquè els Reis d'Orient arribin a casa nostra. A Olot, l'entitat responsable de rebre'ls (Els Catòlics) ja s'està preparant. Ses Majestats arribaran el vespre del dijous 5 de gener amb una principal novetat: una nova carrossa més dinàmica i interactiva.

Es tracta de la carrossa dels regals, la qual tindrà moviment i mostrarà el procés d'embolcall dels regals que els Reis entreguen a la mainada. "Tindrà efectes diferents dels que hi ha a les altres carrosses. Amb ella veurem com es creen els regals, des de les cartes que es donen als Reis, fins com surten els regals embolicats", explica Marià Clavell, director de la cavalcada reial d'Olot.

Més enllà de la nova carrossa, la cavalcada d'aquest 2023 també tindrà la novetat que recuperarà la normalitat després de dues edicions on la mascareta va ser protagonista i, fins i tot, es va traslladar la cavalcada de manera estàtica al Parc Nou.

La resta de la cavalcada, que comptarà amb uns 300 patges, serà com cada any. El recorregut, el de sempre: començarà a les 18:30 h des de la plaça Clarà, carrer Mulleras, Serra Ginesta, es pujarà pel carrer Major fins a Sant Esteve, on Melcior, Gaspar i Baltasar baixaran de les seves carrosses per travessar a peu el Firal d'Olot. Al Firal Petit, hi haurà instal·lats els trons reials, on els infants podran saludar Ses Majestats.

Com cada any, també es portarà a terme el concurs de fanals Miquel Gou que reuneix desenes de fanals d'elaboració casolana. Un cop els tres reis hagin assegut als trons, es podran entregar els fanals als patges. Després, un jurat farà públic el veredicte a les 21 h. Tots els participants rebran un obsequi a canvi.

Com sempre, els dies previs a la cavalcada reial, s'instal·larà a la plaça Clarà el campament. Enguany, el funcionament serà com el del 2021 amb entrades anticipades que t'expliquem aquí com aconseguir.
Arxivat a