​«Terra baixa», «Yerma», Marala i Mazoni a Olot el primer semestre de 2023

Olot Cultura ja ha presentat la nova programació on també hi ha Pere Faura, «La Trena» o Juana Dolores

Imatge promocional de la nova programació d'Olot Cultura
Imatge promocional de la nova programació d'Olot Cultura | Olot Cultura
14 de desembre del 2022
Actualitzat a la 13:41h
Olot Cultura ja ha fet les campanades. Aquest dimarts s'ha presentat la programació cultural per al primer semestre del 2023 a la capital de la Garrotxa. Des del gener fins al juny es podran veure a Olot grans noms i espectacles d'èxit, a més de produccions atrevides i arriscades o creacions locals.

Un dels punts forts de la programació per al semestre que ve és en l'apartat escènic. Durant els pròxims mesos es podran veure al Teatre Principal d'Olot obres reconegudes com Yerma del Teatre Lliure, Réquiem Nocturn de Pere Faura del Mercat de les Flors i Terra Baixa del Teatre Nacional de Catalunya. També aterraran a la capital garrotxina obres que han estat aplaudides durant aquesta temporada com La Trena amb Clara Segura, Cristina Genebat, Marta Marco i Carlota Olcina (10 de març) o L'oreneta amb Emma Vilarasau (13 de gener).

Com ja és habitual, Olot Cultura també s'atreveix a programar espectacles escènics més trencadors i per aquesta raó entre la programació també hi trobem Juana Dolores, Serrucho, la companyia Ortiga, Mos Maiorum o l'olotí Joan Bramon.
 

Mazoni, Orquestra Fireluche i Marala en l'apartat musical

Pel que fa a la música, el semestre comptarà amb una vintena de concerts, alguns dels quals estaran dins del cicle de Música Clàssica als Masos. Entre les actuacions més destacades hi ha la de Mazoni que celebrarà els seus 20 anys el 28 d'abril i la del trio femení Marala al Teatre Principal d'Olot el 17 de febrer. El 2023 també bufaran espelmes la banda olotina Rusties i A Contra Blues amb un concert conjunt l'11 de març. El dissabte 17 de juny l'Orquestra Fireluche també representarà a la Sala Torín Segona Florada, el disc pòstum de Pau Riba. 
 

Exposicions amb mirada local

Sobre exposicions, la programació cultural del 2023 tindrà una mirada força autòctona. Hi haurà una exposició sobre l'olotí Claudi Casanovas i una mostra de fotografies de Martí Albesa sobre la zona del mar de plàstic d'Almeria. La Fundació Vila Casas també exposarà al Museu dels Sants i hi haurà una exposició sobre Joan Llor, un fuster que va treballar a Olot el segle XVII.

Paral·lelament, a la primavera també hi haurà l'esclat dels festivals olotins amb el Sismògraf, el MOT i el Garrotxinàrius. El 2023 també naixerà un nou festival entre comarques gironines anomenat "Això al meu poble no els agradarà".
 

Entrades a la venda a partir del dilluns 19

La venda d'entrada per a tots els espectacles del primer semestre de l'any que ve comença el pròxim dilluns 19 de desembre a les 18 h per al públic general. Els membres de la Societat Anònima podran comprar-les a partir d'aquest dijous 15.
Arxivat a