1 de 10
cultura

​Els Catòlics recupera «Els Pastorets» en català

Es faran tres funcions i la primera serà aquest dijous

Una representació d'Els Pastorets d'Els Catòlics | Els Catòlics
per Redacció, Olot | 7 de desembre de 2022 a les 12:21 |
Després d'uns quinze anys sense uns Pastorets en català, aquest 2022 el Centre Cultural els Catòlics d'Olot recupera la versió catalana de la funció. Els últims anys l'entitat feia la representació en llengua castellana i ara ha decidit recuperar la versió catalana.

L'obra és originària del 1880 del poeta Antoni Molins amb música d'Ignasi Rubió. La traducció al català la va fer Joaquim Danés i és la que aquest 2022 representarà la secció dramàtica de l'entitat olotina. Serà en tres funcions repartides pel mes de desembre. La primera ja serà aquest dijous a les 18 h. El divendres 23 de desembre també hi haurà una altra sessió a les 18 h i el 26 (dia de Sant Esteve) serà a les 19 h.


Les funcions d'Els Pastorets dels Catòlics van a càrrec de la secció dramàtica de l'entitat i compta amb més de 30 persones que col·laboren d'una manera o altra, dins i fora l'escenari. Els Catòlics van celebrar l'any passat els 140 anys d'Els Pastorets i són una de les dues entitats que representen l'obra nadalenca. Aquest any, l'Orfeó Popular Olotí farà les seves funcions el 17, 18, 26 i 30 de desembre a les 19 h. Venta d’entrades per correu pastoretsolot@gmail.com o al bar dels Catòlics de dijous a diumenge.

 

Participació