​L'ocupació turística del Pont de la Puríssima a la Garrotxa rondarà el 70%

Són 25 punts menys que l'any passat

Un grup de visitants camina en direcció a la Fageda d'en Jordà.
Un grup de visitants camina en direcció a la Fageda d'en Jordà. | ACN
Redacció
05 de desembre del 2022
Actualitzat el 06 de desembre a les 15:07h
La Garrotxa torna a viure uns dies d'afluència de visitants. Coincidint amb el Pont de la Puríssima, la comarca s'ha omplert de turistes nacionals i internacionals. Per aquests dies, fins al diumenge 11 de desembre, Turisme Garrotxa preveu un 70% d'ocupació en els allotjaments garrotxins.

Per tipologia d'allotjament, les cases de turisme rural són les que s'espera que s'emplenin més amb un 72% d'ocupació, mentre que les cases de colònies i els càmpings els que menys amb un 60%. Els hotels i els apartaments estaran al 70% d'ocupació.

L'ocupació prevista per aquest 2022 és força inferior de la que finalment va haver-hi el 2021. L'any passat la comarca va registrar una ocupació mitjana del 95% durant el Pont de la Puríssima i el 2019 del 80%. La xifra de l'any passat va estar marcada, principalment, per una obertura de les mesures i els confinaments anticovid. Aquestes dades, però, són consolidades, mentre que la referència d'aquest 2022 és la previsió. El 2019 la previsió rondava el 80%. 

Des de Turisme Garrotxa creuen que aquest any, el pont intercala dies festius amb laborables i dels tres dies laborables que té la setmana, només un és festiu per a les escoles, fet que pot condicionar les escapades familiars. A més, no tots els centres o classes fan el mateix dia de festa.

Es preveu que el dimecres 7 sigui el dia amb menys ocupació a la comarca, mentre que del 8 a l'11 és quan s'espera més reserves i afluència de visitants. Un factor que també pot marcar l'ocupació turística és el temps. El fred ha arribat tard i això també ha marcat el paisatge de la Fageda d'en Jordà, l'indret més visitat de la comarca. La caiguda de la fulla s'ha retardat i durant aquest encara pont és possible veure la Fageda en la seva màxima esplendor, un fet que podria comportar noves reserves d'última hora.