​Dos incendis de xemeneies en una setmana a Olot: consells i recomanacions

Els Bombers demanen que qui tingui llar de foc a casa en faci un manteniment

Un dels incendis a xemeneies dels últims dies a la ciutat
Un dels incendis a xemeneies dels últims dies a la ciutat | Cedida
Redacció
29 de novembre del 2022
Actualitzat a les 10:56h
Quan arriba el fred, també arriben els incendis de xemeneies. Ho constaten des del cos de Bombers cada any i, de fet, s'ha pogut comprovar a Olot durant l'última setmana: hi ha hagut, com a mínim, dos incendis d'aquesta mena.

Els Bombers van haver d'intervenir el dimecres de la setmana passada en un bloc de pisos al carrer Joan de Cabirol al barri del Morrot. Una xemeneia es va encendre i va cremar durant una estona. Els Bombers van apagar el foc amb poca estona utilitzant l'escala mòbil. El mateix va passar l'endemà, dijous 24 de novembre, al barri de Sant Miquel, a tocar de l'avinguda Rei Jaume II. En aquesta ocasió l'incendi es va produir a un bloc de més alçada, però els bombers van poder apagar les flames ràpidament.



Consells per al manteniment de la llar de foc
Per evitar fets com aquests, els Bombers demanen a la població que faci el manteniment de la xemeneia, com a mínim un cop l'any. Això implica netejar el tub per evitar l'acumulació de sutge, material que després acaba provocant l'incendi de la xemeneia.

A part del manteniment del tub, també s'aconsella que l'habitació on hi ha la llar de foc disposi de ventilació per evitar acumulació de gasos tòxics. Instal·lar un detector de fum, allunyar la llenya de la llar de foc i no cremar fusta tractada o resinosa que pot acumular sutge o quitrà són alguns dels altres consells que donen els Bombers. Per últim, en el moment d'anar a dormir, cal assegurar-se que el foc està completament apagat i, si no és així, col·locar alguna pantalla mata guspires per evitar incidents.
Arxivat a