​L'Hospital d'Olot adapta i millora el seu bosquet: «És una eina terapèutica més»

S'han col·locat bancs i s'han pavimentat els accessos d'un espai que ja actua com una sala més del centre

Una de les zones amb bancs que s'han habilitat al bosquet
Una de les zones amb bancs que s'han habilitat al bosquet | Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa
29 de novembre del 2022
Actualitzat a les 12:04h
El bosc d'Els Tres Roures que hi ha al costat de l'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa ja és accessible per a tothom. Des del juliol s'han estat fent obres de millora en els accessos per tal que l'espai fos més amable i integrador. D'aquesta manera, els pacients de l'hospital podran gaudir més i millor de l'espai i el centre podrà desenvolupar-hi més activitats.

En concret, les obres de millora del bosc han consistit a pavimentar els accessos i una part de l'interior del bosquet amb sauló sòlid per facilitar el pas de cotxets, cadires de rodes i caminadors. A més, també s'han habilitat punts de trobada amb bancs construïts amb acàcies, espècies invasores del bosc. També s'han passat de manera soterrada calbes elèctrics i de fibra per poder traslladar, si fa falta, equips electrònics al bosquet. Tots aquests treballs han estat finançats, principalment per la Diputació de Girona (50%) i també han comptat amb la col·laboració del parc natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i l'Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa.

En declaracions a NacioGarrotxa, el gerent de l'Hospital d'Olot, Josep Maria Padrosa, es mostra satisfet del rendiment que dona l'espai natural: "És una sala més. No tots els hospitals estan situats com ho estem nosaltres. És un espai molt singular amb molt poca intervenció. És una oportunitat que tenim aquí a Olot i que hem de mantenir".

Padrosa també destaca que el bosquet aporta beneficis terapèutics als pacients i permet fer una tasca de senzibilització: "Conceptualment, ens permet que a la gent de llarga estada els hi puguem oferir sortides planificades a fora. Es tracta d'integrar-ho com una eina terapèutica més i sensibilitzar més la gent sobre la preservació del medi ambient. És un conjunt de coses beneficioses per tots"

Més accions el 2023
Les millores a la zona continuaran el 2023. Durant el primer trimestre de l'any que ve es pretén impulsar la senyalització del bosc. S'instal·laran recomanacions, normatives d'ús i informació de la fauna i la flora de l'espai en tota mena de formats (àudio, llenguatge Braile o pictogrames).

El bosc Els Tres Roures de l'Hospital d'Olot és un espai natural que des del 2020 el centre utilitza per a diferents activitats. El propietari de l'espai va cedir-lo a l'Ajuntament i de seguida el centre hi va veure possibilitats. Una de les més conegudes és el projecte "Un nadó, un arbre" que convida totes les famílies que han tingut un fill al centre a plantar un arbre al bosquet. Per altra banda, el Servei de Rehabilitació-Logopèdia també hi fa trobades mensuals amb un grup de pacients amb dificultats comunicatives. Durant els estius també s'hi ha dut a terme classes de preparació al part i al postpart, a més de reunions d'equips mèdics. 

Pel que fa a les activitats, Padrosa assegura que cada vegada més serveis del centre veuen funcionalitat al bosquet: "Espero que es vagin engegant activitats. Ja s'hi ha fet reunions i sessions d'alguns equips. Penso que aniran sortint aplicacions, però sí que ho hem de fer amb precaució perquè tampoc són moltes hectàrees". De fet, el bosc d'Els Tres Roures és un espai únic ja que està format per roures pènols, una espècia que no és habitual a casa nostra, sinó que solen viure al centre d'Europa. 
Arxivat a