El Mercat de Nadal d'Olot 2023: dies, activitats i concerts

Consulteu totes les propostes que tindran lloc entre el 8 i 10 de desembre a la capital de la Garrotxa

Mercat de Nadal a Olot
Mercat de Nadal a Olot | Descobreix Olot
03 de desembre del 2023
Com cada any, Olot viu Nadal amb diferents activitats i propostes per a tots els públics organitzades des de l'Ajuntament i entitats de la ciutat. Aquest any, es preveuen diferents iniciatives que ompliran la capital de la Garrotxa de pessebres, caganers, jocs, espectacles i música.

Dates i activitats del Mercat de Nadal

El Mercat de Nadal d'Olot engloba diferents propostes firaries relacionades amb l'artesania i el producte de quilòmetre zero. El mercat es desenvoluparà al centre de la ciutat des del divendres 8 fins al diumenge 10 de desembre. Hi haurà parades d'articles nadalencs distribuïdes pel carrer Ferrarons, la plaça Pia Almoina i el carrer Alfons V.

També es comptarà amb una trentena de parades d'artesania repartides pel carrer Major i el carrer del Carme. A la plaça Esteve Ferrer hi haurà casetes de fusta amb artesans pessebristes i a la plaça Major s'instal·larà un mercat de quilòmetre zero amb botiguetes d'artesans i productors de la Garrotxa que vendran mel, joies, cosmètica natural, moda o productes de fajol, entre altres.

Activitats del Mercat de Nadal
A més de les parades, el Mercat de Nadal d'Olot anirà acompanyat d'espectacles i activitats. A la plaça del Carme hi haurà una carpa on es desenvoluparan activitats familiars com tallers de manualitats o jocs en família. L'espai estarà obert d'11 a 14 h i de 16 a 20 h.

Durant el divendres, per exemple, es podran construir arbres de Nadal amb la tècnica de l'origami, el dissabte hi haurà un taller de xapes nadalenques, o diumenge es fabricaran "caçaboles del tió". 

A més, paral·lelament als tallers, a la plaça del Carme també hi haurà espectacles de carrer. Divendres actuarà la companyia La Residual, dissabte es podrà descobrir una col·lecció d'aparells, invents i artefactes d'època amb la companyia Jocs Ambulants i diumenge serà el torn d'El Burro dels Jocs que faran maquillatges de Nadal. 
 

Una família mirant una de les parades del marcat olotí. Foto: Descobreix Olot


Un altre espai de joc que acollirà el Mercat de Nadal serà a la plaça del Mig. Allà cada dia de 10 a 14 h i de 15 a 20 h es farà una gimcana familiar per descobrir els espais de la fira de manera gratuïta i sense reserva prèvia. 

El divendres a les 17 h es podrà veure passejar pels carrers del Nucli Antic el gegantó Tió acompanyat de l'Esbart d'Olot i els Ministrers de la Bourera. Farà una cercavila des de Sant Esteve fins a la plaça del Carme.

Música durant el mercat
Pel que fa a la música, hi haurà un fil musical les tardes de divendres, dissabte i diumenge. Diferents grups vocals cantaran a peu de carrer per amenitzar amb cançons de Nadal l'ambient del mercat olotí. Hi participaran Downlight, Star 3, Merry Divas, Double Chick, Buena Onda, Menta Fresca, Jack O'Diamons i Popurris Trio. Tots ells actuaran a espais com la plaça de l'Àngel, la plaça del Conill o la plaça d'Esteve Ferrer en diferents horaris i dies.

A part, el divendres a les 18 h a la plaça Campdenmàs es farà un concert especial per a la Pau a càrrec de corals i cors de góspel que escenificaran una flashmob. I el diumenge a les 12 h hi haurà una trobada de flabiolaries d'Olot i la Garrotxa que interpretaran nadales per diferents racons de la fira.

Consulta tota la programació detallada de la fira clicant aquí
Arxivat a