1 de 10
Nadal

El Mercat de Nadal d'Olot 2022: dies, activitats i concerts

Consulteu totes les propostes que tindran lloc entre el 3 i 6 de desembre a la capital de la Garrotxa

Mercat de Nadal a Olot | Descobreix Olot
per Pau Masó, Olot, Catalunya | 28 de novembre de 2022 a les 11:30 |
Com cada any, Olot viu Nadal amb diferents activitats i propostes per a tots els públics organitzades des de l'Ajuntament i entitats de la ciutat. En el primer Nadal postcovid, es preveuen diferents iniciatives que ompliran la capital de la Garrotxa de pessebres, caganers, jocs, espectacles i música.

Dates i activitats del Mercat de Nadal

El Mercat de Nadal d'Olot engloba diferents propostes firaries relacionades amb l'artesania i el producte de quilòmetre zero. El mercat es desenvoluparà al centre de la ciutat des del dissabte 3 fins al dimarts 6 de desembre. Hi haurà parades d'articles nadalencs distribuïdes pel carrer Ferrarons, la plaça Pia Almoina i el carrer Alfons V. També es comptarà amb una trentena de parades d'artesania repartides pel carrer Major i el carrer del Carme. A la plaça Esteve Ferrer hi haurà casetes de fusta amb artesans pessebristes i a la plaça Major s'instal·larà un mercat de quilòmetre zero amb botiguetes d'artesans i productors de la Garrotxa que vendran mel, joies, cosmètica natural, moda o productes de fajol, entre altres.

Activitats del Mercat de Nadal


A més de les parades, el Mercat de Nadal d'Olot anirà acompanyat d'espectacles i activitats. A la plaça del Carme hi haurà una carpa on es desenvoluparan activitats familiars com tallers de manualitats o jocs en família. L'espai estarà obert d'11 a 14 h i de 16 a 19 h. Durant el dissabte, per exemple, es podran fer imants de Nadal, el diumenge hi haurà un taller de figures del pessebre, o dilluns es fabricaran xapes de Playmobil. Precisament, a la mateixa plaça del Carme també hi haurà com a novetat un espai amb venda de figures de Playmobil.
 

Una família mirant una de les parades del marcat olotí. Foto: Descobreix Olot


Un altre espai de joc que acollirà el Mercat de Nadal serà al passeig de la Muralla. Allà la companyia Galiot Teatre farà un carrusel antic d'època amb teatrets autòmats de titelles. Això serà el dissabte, però el diumenge i dilluns la companyia Katakrak s'instal·larà al passeig amb un espai ambulant i polièdric on els infants podran crear jocs amb objectes reciclats.

El dissabte a les 17 h es podrà veure passejar pels carrers del Nucli Antic el gegantó Tió acompanyat de l'Esbart d'Olot i els Ministrers de la Bourera. Farà una cercavila des de Sant Esteve fins a la plaça del Carme.

Música durant el mercat


Pel que fa a la música, hi haurà un fil musical les tardes de dissabte, diumenge i dilluns. Diferents grups vocals cantaran a peu de carrer per amenitzar amb cançons de Nadal l'ambient del mercat olotí. Hi participaran La Quarta Paret, Diana's Pipol, Jazz Noir, Jazlin Disney Classics, The Cavaliere, 2 a la carta, The Ministrels, Pastorets músics, Blackiss i el duet Nun Música. Tots ells actuaran a espais com la plaça de l'Àngel, la plaça del Carme, el pati de l'antic Hospital o la plaça del Mig.

El Mercat de Nadal d'Olot es tancarà el dia 6 a les 18 h amb l'esperada Primera Nadala de l'Any. Més de 100 alumnes de les escoles garrotxines interpretaran nadales de nova creació dalt d'un escenari al Firal Petit. Enguany, estaran acompanyats per Núria López, la cantant olotina del programa Eufòria de TV3.

 

Participació