1 de 10
literatura

​El MOT 2023 parlarà sobre la por

Massimo Carlotto, Chris Offutt, Carlos Zanón i Rosa Montero seran alguns dels escriptors convidats

La presentació del MOT aquest dimarts a Olot | Ajuntament d'Olot
per Redacció, Olot, Catalunya | 22 de novembre de 2022 a les 13:05 |
El Festival MOT ha destapat aquest dimarts algunes de les seves claus de cara a l'edició del 2023. La primera d'ella és la temàtica: el certamen de l'any que ve tractarà la por. "No volíem que se centrés en el gènere de la novel·la negre perquè som conscients que hi ha molts festivals d'aquesta mena. Volem donar-li una visió més àmplia. La por com aquell tema que ens pertorba, però que ens fa diferents a tots. Volem veure com la literatura tracta la por o ens ajuda a superar les pors que tenim", diu Judit Badia, directora del MOT a Olot.

L'encarregat de tractar els punts de vista i perspectives del MOT 2023 serà Àlex Martín Escribà. El crític literari, assagista i professor de la Universitat de Salamanca és un gran expert en la literatura de la por i actuarà com a comissari. "Volem fer un festival obert i que englobi la por des de diferents perspectives i temàtiques. La por és un terme molt ampli, gairebé indescriptible", diu Martín. Per això l'objectiu és fer un MOT que "toqui totes les manifestacions possibles "que hi ha al voltant de la por. "És la gran malaltia mortal de la societat. Cada dia patim pànic i angoixes. Volem veure com aquesta por es manifesta des de diferents manifestacions literàries i artístiques. El MOT 2023 no només anirà cap a la literatura, sinó que la por també és audiovisual i gairebé es dibuixa", explica el comissari del festival.


Paral·lelament a la temàtica, aquest dimarts també s'han avançat alguns dels noms que participaran en el festival. Entre ells hi ha els escriptors internacionals Massimo Carlotto i Chris Offut, a més dels autors més locals Rosa Montero, Andreu Martín, Jordi Dausà, Núria Cadenes i Xavier Aliaga.

A mesura que s'acostin les dates, l'organització del MOT anirà anunciant més noms i a quina ciutat se'ls podrà escoltar. El festival de literatura se celebrarà del 16 al 18 de març a Girona i del 23 al 25 a Olot.

 

Participació