1 de 10
política

​Torrent vincula quatre projectes clau de la Garrotxa als pressupostos de la Generalitat 2023

El conseller d'Empresa i Treball ha visitat aquest dissabte la ciutat

El conseller Torrent al mig de la imatge acompanyat de càrrecs locals d'ERC | Cedida
per Redacció, Olot, Catalunya | 21 de novembre de 2022 a les 11:16 |
Roger Torrent ha assegurat aquest dissabte en una visita a Olot que la Generalitat donarà suport a través dels pressupostos a quatre projectes clau per a la ciutat i la comarca. Un d'ells són les variants d'Olot i les Preses, una infraestructura que Torrent ha qualificat om a "imprescindible" per al trànsit intern de la comarca, però també per a la competitivitat de les empreses.

El conseller d'Empresa i Treball també ha posat al mateix sac la nova planta de residus de Beuda i l'illa de Can Sacrest i el CAP de Sant Miquel d'Olot. Ha assegurat que per tirar endavant tots aquests projectes, cal aprovar els pressupostos de la Generalitat per al 2023: "La Garrotxa i Olot necessita els pressupostos de la Generalitat per molts motius i per als projectes de futur de la comarca i la ciutat". Torrent creu que són projectes que tenen a veure amb "la transformació urbanística, l'economia circular, la mobilitat interna clau del segle XXI i la sanitat i el sistema públic de salut".


Actualment, els pressupostos de la Generalitat estan sota negociació. Després del trencament del govern, ERC està buscant suports per aprovar-los i les negociacions més avançades són amb els Comuns. De moment, no hi ha data per portar-los a aprovació i ERC segueix reclamant a Junts que doni suport a uns comptes que van elaborar conjuntament. De fet, l'exconseller d'Economia, Jaume Giró, va anunciar just abans que es tranqués el govern en una visita a la Garrotxa que ja havia tancat partides amb les conselleries i es va comprometre a aportar finançament per a les variants garrotxines i la planta de triatge. Les condicions, però, van saltar pels aires amb el trencament del govern de Junts i ERC. 

Un dels pesos pesants d'Esquerra Republicana ha passejat aquest cap de setmana pel centre de la ciutat d'Olot. Ho va fer dissabte en una visita a comerços i establiments del barri olotí acompanyat de membres de l'executiva local d'ERC.

 

Participació