​Torrent vincula quatre projectes clau de la Garrotxa als pressupostos de la Generalitat 2023

El conseller d'Empresa i Treball ha visitat aquest dissabte la ciutat

El conseller Torrent al mig de la imatge acompanyat de càrrecs locals d'ERC
El conseller Torrent al mig de la imatge acompanyat de càrrecs locals d'ERC | Cedida
Redacció
21 de novembre del 2022
Actualitzat a les 11:27h
Roger Torrent ha assegurat aquest dissabte en una visita a Olot que la Generalitat donarà suport a través dels pressupostos a quatre projectes clau per a la ciutat i la comarca. Un d'ells són les variants d'Olot i les Preses, una infraestructura que Torrent ha qualificat om a "imprescindible" per al trànsit intern de la comarca, però també per a la competitivitat de les empreses.

El conseller d'Empresa i Treball també ha posat al mateix sac la nova planta de residus de Beuda i l'illa de Can Sacrest i el CAP de Sant Miquel d'Olot. Ha assegurat que per tirar endavant tots aquests projectes, cal aprovar els pressupostos de la Generalitat per al 2023: "La Garrotxa i Olot necessita els pressupostos de la Generalitat per molts motius i per als projectes de futur de la comarca i la ciutat". Torrent creu que són projectes que tenen a veure amb "la transformació urbanística, l'economia circular, la mobilitat interna clau del segle XXI i la sanitat i el sistema públic de salut".

Actualment, els pressupostos de la Generalitat estan sota negociació. Després del trencament del govern, ERC està buscant suports per aprovar-los i les negociacions més avançades són amb els Comuns. De moment, no hi ha data per portar-los a aprovació i ERC segueix reclamant a Junts que doni suport a uns comptes que van elaborar conjuntament. De fet, l'exconseller d'Economia, Jaume Giró, va anunciar just abans que es tranqués el govern en una visita a la Garrotxa que ja havia tancat partides amb les conselleries i es va comprometre a aportar finançament per a les variants garrotxines i la planta de triatge. Les condicions, però, van saltar pels aires amb el trencament del govern de Junts i ERC. 

Un dels pesos pesants d'Esquerra Republicana ha passejat aquest cap de setmana pel centre de la ciutat d'Olot. Ho va fer dissabte en una visita a comerços i establiments del barri olotí acompanyat de membres de l'executiva local d'ERC.