​La Garrotxa potenciarà l'ecoturisme gràcies als Next Generation

La comarca rebrà finançament europeu perquè el sector faci «un salt qualitatiu»

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu | Turisme Garrotxa
Redacció
22 de novembre del 2022
L'ecoturisme garrotxí ha rebut bones notícies. Els fonsNext Generation finançaran el sector a través d'una de les seves línies d'ajudes provinents d'Europa. La Secretaria d'Estat de Turisme ha aprovat el projecte "Sostenibilitat i digitalització de la xarxa d'experiències d'Ecoturisme a Espanya" i serà desenvolupat per l'Associació d'Ecoturisme en l'àmbit estatal juntament amb sis socis més, entre els quals hi ha Turisme Garrotxa.

En total, són gairebé 500.000 euros i que es repartiran també entre altres destinacions: la Gomera, el Geoparc Sobrarbe-Pirineos, la reserva de la biosfera Mariñas Coruñesas, la reserva de la biosfera d'Urdaibai, Sierra Espuña, Rusticae i la plataforma Mister Plan.

Segons Turisme Garrotxa, els diners han de servir per fer "una transformació real" del producte d'ecoturisme amb "un salt qualitatiu" a través de la digitalització dels processos de treball de les empreses turístiques i amb el reforç de la marca "soc ecoturista". Està previst crear una plataforma en línia de comercialització i s'executarà un pla de màrqueting i comunicació digital en el sector, entre altres actuacions. Està previst que totes aquestes tasques es desenvolupin des d'ara fins a finals de l'any 2023.