​Olot en Comú es presentarà a les eleccions municipals del 2023

La formació es marca l'objectiu de tornar a l'Ajuntament després de quedar fora el 2019

1200_1668616745Captura_de_Pantalla_2022-11-16_a_les_17.36.40
1200_1668616745Captura_de_Pantalla_2022-11-16_a_les_17.36.40 | Olot en Comú
16 de novembre del 2022
Actualitzat a les 17:40h
Olot en Comú tornarà a presentar-se a les eleccions municipals de la capital de la Garrotxa. Després de quedar fora del consistori el 2019, el partit té l'objectiu de tornar a tenir representació a Olot. Per això, ha començat a dissenyar l'equip, el candidat i els eixos polítics que marcaran la campanya i l'aspiració per als comicis del mes de maig.

"No hem desaparegut mai, tot i que el fet de no estar presents a l'Ajuntament et dona invisibilitat. Nosaltres creiem que és important que hi siguem i que no ser-hi no és bo per a la ciutat. Ocupem un espai polític i social que creiem que hi ha de ser", diu un dels portaveus del grup municipal, Raül Valls. Aquest dimecres, Valls i altres membres del partit han signat l'acord per a la candidatura municipal conjunta entre Comuns i Podem. Ho han fet en el context de la manifestació dels treballadors de l'Hospital d'Olot.
 
De moment, Olot en Comú està configurant l'equip i encara no té cap de llista. Tot i això, s'està perfilant un nom que es donarà a conèixer les pròximes setmanes: "Hi haurà un equip potent i renovat. Hi haurà continuïtat i novetats. Hi haurà cares que sempre han estat al nostre espai, però hi haurà persones que fins ara no havien ocupat cap paper", diu Valls, en declaracions a NacióGarrotxa. En el primer acte públic que ha fet el partit, s'hi ha pogut veure personalitats que podrien formar part de la candidatura: el doctor Stephan Schneider, Juan Correa, Joan Altes, el mateix Raül Valls o la impulsora de la recollida de signatures contra la pujada d'impostos d'Olot, Carme Guardiola. De moment, no està confirmada la presència de l'antic cap de llista del partit, Xavier Garcia.

Més enllà de l'equip, Olot en Comú també ha de definir pròximament els eixos de la formació i on vol centrar l'acció política. Tot i que encara no està del tot definit, Valls explica que ja hi ha dues qüestions centrals: "Hi ha dos eixos molt importants. Un és l'eix social: que la ciutat es posi al servei de la gent treballadora i aquells que ho estan passant pitjor. I, per altra banda, l'altre eix és la mobilitat".

Buscaran un pacte d'esquerres
El partit admet que no es presenta per guanyar les eleccions, sinó que el principal objectiu és tornar a entrar al consistori i, també, teixir aliances per un possible govern d'esquerres: "Tenim la visió d'un canvi de majories a Olot que permeti un govern d'esquerres. Nosaltres no ens presentem per guanyar les eleccions, sinó per entrar a l'Ajuntament de nou i aconseguir una majoria d'esquerres amb les altres organitzacions polítiques, amb les quals puguem arribar a acords".

A les eleccions del 2019, Olot en Comú va quedar fora de l'Ajuntament d'Olot sent la cinquena força més votada de la ciutat amb 644 vots (un 4,16%). En aquell moment la formació aspirava al seu segon mandat dins l'Ajuntament, ja que el 2015 va ser quan van entrar per primera vegada al consistori amb 814 vots i un 6,31% dels vots. Les pròximes eleccions del 28 de maig del 2023 seran els tercers comicis als quals es presenten.