​La maternitat des de la discapacitat: «Mare de sucre» arriba a Olot

Una de les obres teatrals més destacades del panorama català es podrà veure aquest divendres al Teatre Principal

El repartiment de «Mare de sucre»
El repartiment de «Mare de sucre» | TNC
Redacció
16 de novembre del 2022
Actualitzat el 18 de novembre a les 11:09h
La discapacitat limita la maternitat? Una persona amb diversitat funcional pot tenir fills? Com jutja la societat les persones discapacitades? Són preguntes que Clàudia Cedó ha posat damunt l'escenari amb l'obra Mare de Sucre, una funció teatral que llança reflexions i posa a la cara de l'espectador diferents prejudicis que cada dia pateixen les persones amb altres capacitats.

Tot parteix de la història de la Cloe, una jove de 27 anys que té una discapacitat intel·lectual, però també el desig de ser mare. Durant l'obra, s'enfronta als seus drets i la rebel·lió contra una societat que li roba "la tutela del seu propi cos". Els dubtes personals, la maternitat, la discapacitat, els judicis socials... són qüestions que constantment apareixen durant la funció.


Mare de Sucre no només parla de les altres capacitats, sinó que també les acull. L'espectacle compta amb un repartiment inclusiu. La productora de l'obra, Escenaris Especials és una fundació de teatre que treballa amb persones en risc d'exclusió social des del 2006. Mare de Sucre està interpretada per Andrea Álvarez, Ivan Benet, Marc Buxaderas, Mercè Méndez, Judith Pardàs, Maria Rodríguez i Teresa Urroz.

L'obra es podrà veure aquest divendres 18 de novembre a les vuit del vespre al Teatre Principal d'Olot. Les poques entrades que queden disponibles es poden comprar a la pàgina web d'Olot Cultura a un preu que va dels 6 als 22 euros.
Arxivat a