1 de 10
economia

​Lluèrnia 2022 deixa més d'un 80% d'ocupació turística a la Garrotxa

Durant el cap de setmana del festival del foc i la llum d'Olot, la comarca va registrar un elevat nivell de reserves

Dues noies fent-se una fotografia en una de les instal·lacions de Lluèrnia 2022 | Martí Albesa
per Redacció, Olot, Catalunya | 15 de novembre de 2022 a les 16:18 |
Lluèrnia va il·luminar Olot amb les instal·lacions i muntatges artístics que es van poder veure durant el cap de setmana passat, però també va encendre l'ocupació turística de la comarca. El festival del foc i la llum va tornar a ser un reclam per a molts visitants de fora la Garrotxa que van decidir passar el cap de setmana a establiments de la comarca. Ho demostra el fet que l'ocupació turística va superar el 80%.

La mitjana d'ocupació dels establiments de la Garrotxa durant el divendres 11 i el dissabte 12 de novembre es va situar, concretament, al 81,44%, segons dades de Turisme Garrotxa. Són 30 punts més que el cap de setmana fort de Lluèrnia 2021. L'any passat la desena edició del festival es va organitzar en diferents dies i amb un mes de durada.


L'ocupació més alta es va registrar dissabte amb un 86,37%, mentre que divendres era del 76,50%. Són xifres molt semblants a la previsió que havia fet el sector i, per tant, no hi ha hagut moltes reserves ni cancel·lacions d'última hora. Tot plegat, però, també cal emmarcar-ho en l'època de l'any: la tardor és el període on es registren les ocupacions turístiques més importants de la temporada garrotxina.

 

Participació