​Desokupa intenta desallotjar diferents famílies que ocupaven un bloc de pisos a Olot

Els fets van passar aquest dimarts al vespre al barri de Sant Miquel i el desallotjament està actiu

El carrer Abat Racimir, on haurien passat els fets
El carrer Abat Racimir, on haurien passat els fets | Google
09 de novembre del 2022
Actualitzat el 10 de novembre a la 13:56h
L'empresa Desokupa ha actuat aquest dimarts a Olot en un desallotjament a diferents d'habitatges ocupats d'un mateix bloc de pisos al barri de Sant Miquel. Es tracta d'una promoció d'habitatges que es va construir fa més d'una dècada i està situada al carrer Abat Racimir. Segons ha pogut saber NacióGarrotxa s'hauria intentat o es pretén desallotjar una desena d'habitatges.

A hores d'ara, el desallotjament està actiu. L'intent es va produir aquest dimarts al vespre quan diferents membres de l'empresa Desokupa es van presentar a l'edifici per fer fora els ocupants, alguns dels quals, segons algunes fonts, són famílies i hi ha persones vulnerables i menors. Els treballadors de Desokupa han fet fora alguns dels residents, però n'hi ha que s'han quedat al pis que ocupaven. En les pròximes hores hi podria haver nous desallotjaments al mateix bloc. 

Els Mossos d'Esquadra van rebre un avís que s'estava produint el desallotjament, es van dirigir fins al lloc dels fets i van aturar la desocupació per investigar si era normativa. Segons fonts dels Mossos, s'ha obert una investigació per determinar si hi ha motius legals per desallotjar les persones. Tot i això, el desallotjament continua actiu.

Fins fa poc, el bloc de pisos era propietat de Solvia, però van ser comprats recentment per a un altre propietari. Son immobles que estan destinats a habitatge social, però que Solvia no els va posar mai en joc. Amb el pas del temps, els immobles es van acabar ocupant i ara el nou propietari ha contractat Desokupa per fer fora aquelles persones i famílies que s'estaven en els habitatges. Per fer fora els ocupants, l'empresa ha ofert diners i alguns han acceptat, però n'hi ha d'altres que, de moment, segueixen a l'immoble.

L'Ajuntament d'Olot no ha volgut fer declaracions sobre el tema perquè, segons fonts del consistori, es tracta d'una "qüestió privada". Tot i això, l'Oficina d'Habitatge estava al cas de la situació irregular de les persones que vivien al bloc de pisos. De fet, fa més d'un mes es va fer una reunió veïnal per recollir informació i inscriure ocupants al Registre de Sol·licitants d'Habitatge de Protecció Oficial. A l'espera de com evoluciona el cas, 24 hores després de l'intent, a la zona del desallotjament s'hi han vist encara membres de l'empresa Desokupa i altres tècnics instal·ladors d'alarmes a l'espera d'alguna ordre. 
Arxivat a