​L'equip de govern d'Olot defensa la pujada d'impostos i es reunirà amb els promotors de la recollida de signatures

El primer tinent d'alcalde diu que, si fos per ells, no haurien pujat les taxes

El primer tinent d'alcalde, Estanis Vayreda
El primer tinent d'alcalde, Estanis Vayreda | @olotuit
08 de novembre del 2022
Actualitzat a les 9:59h
Dies després de l'inici de la recollida de signatures contra la pujada d'impostos de l'Ajuntament d'Olot per al 2023, l'equip de govern ha dit la seva. Expliquen que van conèixer la campanya a través de les xarxes socials i que "no saben" què es demana. "De moment recullen signatures. Quan ho presentin, ens asseurem amb la persona i que ens expliqui què ens demana. Un cop hàgim parlat amb ella, com a equip de govern, pensarem a veure què fem", ha dit el primer tinent d'alcalde, Estanis Vayreda, en declaracions a NacióGarrotxa.

L'equip de govern té intenció de reunir-se amb Carme Guardiola, impulsora de la recollida de signatures. Vayreda diu que, si fos per ells, no haurien apujat impostos i cal explicar-se més bé: "A ningú li agrada haver d'apujar impostos. Si depengués de nosaltres, no hauríem pujat res. Entenem que la gent està cansada i li puja tot. Estem parlant d'un increment que creiem que és un petit esforç. El que hem de fer, segurament, és explicar-nos més. Al final, es tracta de mantenir serveis de qualitat".

Vayreda afirma que els ciutadans tenen tot el dret a dir-hi la seva, però argumenta que, igual que és un any complicat per a les famílies i les empreses, també ho és per al consistori: "Ens ha pujat l'electricitat o molts contractes lligats a l'IPC. Per una banda, nosaltres hem reduït la despesa entre un 5 i un 10% en totes les partides, menys educació i acció social, per tant ens hem estret el cinturó com farà tothom. I, per altra banda, hem repercutit només un terç de l'increment de costos al ciutadà. A la gran majoria de rebuts (uns 10.000), l'IBI pujarà dos euros a l'any".

Està previst que aquest dimarts, els promotors hagin recollit totes les signatures. En total, una quinzena de comerços d'Olot s'han habilitat com a punts de recollida. Es tracta de la segona campanya en contra de la pujada d'impostos que es fa aquest mandat. El 2019 ja hi va haver una campanya similar que va aconseguir més de 2.400 signatures i va frenar una pujada del 14% de l'IBI i les escombraries.
Arxivat a