1 de 10
gastronomia

​El formatge Garrotxa, entre els millors del món

Un formatge d'aquesta varietat i elaborat al Bages ha guanyat la medalla d'or de la seva categoria en un concurs mundial

El formatge Garrotxa | Formatges Muntanyola
per Redacció, Olot, Catalunya | 7 de novembre de 2022 a les 16:40 |
Un formatge Garrotxa elaborat per Formatges Muntanyola ha estat qualificat com el millor del món en la seva categoria. El producte de l'empresa del Bages ha estat premiat amb un or als World Chesse Awards 2022 celebrats al Regne Unit la setmana passada.

La competició se celebra un cop l'any i aquest 2022 ha reunit més de 4.400 formatges de quaranta països diferents. El certamen s'organitza en diverses categories i competicions i s'entreguen medalles d'or, plata i bronze. En el cas del formatge Garrotxa presentat per Muntanyola, ha estat el millor en la categoria semicurat de cabra.
 
El formatge Garrotxa és una varietat que es va recuperar el 1982 a través d'un grup de productors de Sant Miquel de Campmajor. La recuperació d'aquest producte es va basar en el formatge que ja havia existit a la comarca. És un formatge artesanal madurat, generalment de pasta tova, que s'elabora a partir de llet de cabra o vaca, crua o pasteuritzada. Actualment, se'n troba a diferents formatgeries de Catalunya i algunes veus han reclamat que se li atorgui la denominació d'origen.


 

Participació