​El CPA Olot i Marc Julià als World Skate Games de l'Argentina

El club olotí buscarà aquest cap de setmana el seu 14è mundial i el jugador d'hoquei patins intentarà guanyar el seu primer or amb la selecció espanyola

Les patinadores del CPA Olot durant el campionat europeu del passat juliol
Les patinadores del CPA Olot durant el campionat europeu del passat juliol | CPA Olot / Raniero Corbelletti
04 de novembre del 2022
Actualitzat el 06 de novembre a les 21:44h
Doble representació olotina en el mundial dels esports de roda petita que es disputa a l'Argentina aquest mes de novembre, concretament a Buenos Aires. El Club Patinatge Artístic Olot i el jugador olotí d'hoquei patins, Marc Julià, lluitaran en les seves respectives disciplines per endur-se l'or. Ho faran en dies diferents, ja que els World Skate Games van començar el 24 d'octubre i s'acabarà el 13 de novembre.

En el cas del CPA Olot,  competirà aquest diumenge 6 de novembre. La competició de grups de show començarà a les onze de la nit (hora catalana). A l'Argentina seran les set de la tarda. Les patinadores de Ricard Planiol i Ester Fàbrega buscaran aconseguir el catorzè or mundial i revalidar el títol de l'any passat a Paraguai. Aquest 2022 el club olotí presentarà el ball Escalant, que fins ara ha guanyat tot els campionats de la temporada (gironí, català, espanyol i europeu).

La competició de diumenge tindrà nou equips, entre els quals també hi haurà el CPA Girona i el CPA Tona. Les olotines sortiran antepenúltimes, les gironines primeres i les osonenques en quarta posició. El ball del CPA Olot es calcula que serà cap a tres quarts de dotze de la nit.

Marc Julià, convocat amb la selecció espanyola d'última hora
A part del CPA Olot, la capital de la Garrotxa també tindrà un altre representant al mundial: Marc Julià ha estat convocat d'última hora amb la selecció espanyola per disputar la competició d'hoquei patins. El jugador del Reus va conèixer aquesta setmana que, a causa de la lesió de Toni Pérez, viatjaria a l'Argentina per disputar el mundial. El seleccionador espanyol, Guillem Cabestany, va deixar Julià fora de la llista en un primer moment, i ara l'ha acabat convocant.

La selecció espanyola de Marc Julià començarà el mundial dilluns contra l'amfitriona Argentina a les dues de la matinada hora catalana. L'olotí jugarà també dimecres a les 22:30 contra Moçambic i dijous a la mateixa hora contra Angola. Un cop acabada la fase de grups, el cap de setmana del 12 i 13 de novembre es disputaran les eliminatòries. La final seria diumenge a dos quarts d'una de la matinada hora catalana.

Tant els partits de Marc Julià com el ball del CPA Olot es podran veure per streaming a través del següent enllaç: worldskategames.tv. Els World Skate Games de l'Argentina són el mundial dels esports de roda petita. Se celebren cada dos anys a un país diferent. L'última edició va ser a Barcelona el 2019, ja que la pandèmia ha fet ajornar fins aquest any la celebració de la competició a l'Argentina. Aquest 2022, els World Skate Games agrupen un total de deu disciplines i 7.000 atletes de vuitanta països diferents.
Arxivat a