​Convoquen un tall a la carretera dels Àngels un any després de la mort de la ciclista d'Olot

L'acte es durà a terme diumenge i l'entitat Mou-te en Bici ja ha recollit més de 1.000 firmes per impulsar el tancament de la via en diumenges

El passat mes de gener també es va fer un tall a la carretera amb el mateix objectiu
El passat mes de gener també es va fer un tall a la carretera amb el mateix objectiu | ACN
Redacció
27 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 20:05h
Aquest diumenge 30 d'octubre farà un any de la mort de la Tina, la ciclista olotina que va morir atropellada per un conductor begut a la carretera dels Àngels de Girona. Des de llavors, diferents sectors del món de la bicicleta han demanat el tancament periòdic de la via i millores en la seguretat dels ciclistes que pedalen per aquesta zona.

Aquestes reivindicacions es posaran de manifest aquest diumenge en un acte d'homenatge a la Tina i alhora de denúncia. Promogut per l'entitat Mou-te en Bici i FCC, es preveu tallar la carretera dels Àngels durant una estona al matí per reclamar que es prohibeixi la circulació de turismes per la via almenys un diumenge al mes. Els promotors de la proposta consideren que així es garantiria la seguretat dels ciclistes i excursionistes que freqüenten per la zona, mentre que els vehicles de motor podrien circular per la banda de Madremanya.

El tall de diumenge començarà a lesnou del matí i s'acabarà a les dotze del migdia. Els organitzadors han fet una crida perquè les famílies portin els infants per convertir la carretera dels Àngels en un carrer exclusiu per a bicicletes i vianants. Es tracta del segon tall que es convoca: el passat mes de gener ja se'n va fer un amb el mateix objectiu.

Més de 1.000 signatures
Paral·lelament a les accions a peu de carrer, Mou-te en Bici també ha engegat una recollida de firmes per reclamar el tancament de la carretera. Aquest dimecres s'han entregat 1.160 firmes a la seu de la Generalitat de Catalunya a Girona. La majoria de signatures han estat recollides a mà a diferents punts de Girona, les Vies Verdes i també a peu mateix de la carretera dels Àngels.

Tot i les accions que s'han dut a terme fins ara, Mou-te en bici lamenta que no hi hagi hagut encara cap reunió amb l'administració per plantejar formalment el tancament periòdic de la carretera.
Arxivat a