1 de 10
successos

​Nou vessament de vísceres a l'avinguda Sant Jordi d'Olot

Els fets van passar divendres passat i els veïns es queixen que és una situació reiterada

Les vísceres que van trobar-se els veïns divendres passat | @noesunvial
per Redacció, Olot, Catalunya | 25 d'octubre de 2022 a les 10:04 |
El passat divendres 21 d'octubre els veïns de l'avinguda Sant Jordi en la confluència amb el carrer Portbou es van despertar amb una imatge desagradable: un vessament de vísceres davant de casa. Restes d'òrgans d'animals van aparèixer al lateral de l'avinguda, molt a prop de les portes de les cases que hi ha adjacents a la via.

Es tracta d'una situació que no és nova per als veïns d'aquesta avinguda olotina. El vessament de vísceres és una de les conseqüències del gran nombre de camions que circulen diàriament per aquesta avinguda que s'ha convertit des de fa dècades en la travessera de la ciutat. Les restes animals que van aparèixer divendres passat formen part del transport de la indústria agroalimentària que predomina a la comarca. I és que per a l'avinguda Sant Jordi hi passen tota mena de mercaderies i, principalment, també animals vius com porcs que van i venen de l'escorxador que hi ha a la capital garrotxina.

En un missatge a Twitter la plataforma veïnal de l'avinguda Sant Jordi, No és un vial, ha denunciat el vessament de vísceres de divendres passat i ha catalogat la imatge d'"imperdonable". Els veïns també pregunten a l'Ajuntament i el Departament de Territori "fins quan" hauran d'aguantar aquesta situació.
 

Cinc vessaments en un any i mig


Els veïns han detectat cinc vessaments de vísceres des de l'abril de l'any passat, en major o menor quantitat. En alguna ocasió, les restes animals s'han escampat per tota l'avinguda des de la Solfa fins al carrer Protbou. La plataforma No és un vial denuncia a més de les vísceres, hi ha camions que també deixen "sucs" i "pudors intenses". Afirmen que es tracta d'un "problema sanitari silenciat" i que no reben cap compensació per un fet que se situa en un entorn urbà i enmig de camins escolars. 
 
Es calcula que per l'avinguda Sant Jordi hi passen més de 17.000 vehicles cada dia, dels quals un 11% són camions. Això significa que diàriament els veïns han de suportar el soroll i les conseqüències del pas d'uns 2.000 camions per davant de casa. Per aquesta raó, la plataforma No és un vial reclama des de fa anys la construcció de la variant d'Olot, una infraestructura que, precisament, actualment està més avançada que mai i a la recta final del procés administratiu. A hores d'ara ja s'està redactant el projecte constructiu i es preveu que el 2024 puguin començar les obres i acabar-se el 2028. Mentrestant, però, els veïns de l'avinguda Sant Jordi segueixen convivint amb un trànsit ferotge que remou entranyes.

 

Participació