​La crisi dels preus encareix un 30% els contenidors tancats del nou model de gestió de residus de la Garrotxa

El Consell Comarcal haurà d'afegir 200.000 euros al contracte que havia signat amb l'empresa distribuïdora, qui pagarà una quarta part de l'augment de preu

El nou sistema de contenidors tancats que s'està desplegant a la Garrotxa
El nou sistema de contenidors tancats que s'està desplegant a la Garrotxa | Pau Masó
Redacció
26 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 14:38h
Quan ja s'ha donat per tancat el desplegament dels nous contenidors del nou model de gestió de residus de la Garrotxa (excepte a Olot), el Consell Comarcal es troba ara amb un requisit econòmic: els contenidors s'han encarit. La crisi de les primeres matèries i, sobretot, en el sector dels xips a causa de la falta de semiconductors, ha fet que el preu de cada contenidor que el Consell va pactar amb l'empresa subministradora, hagi augmentat un 30%.

El contracte que va firmar el Consell Comarcal de la Garrotxa es va formalitzar el gener de 2021 amb l'empresa ID&A SRL, per un import d'1,7 milions d'euros. Contemplava la instal·lació de dispositius electrònics a 1.600 contenidors. Durant el procediment, el preu dels dispositius va pujar i la companyia va demanar a l'abril un augment del pressupost.

Després de revisar les clàusules del contracte, el Consell Comarcal i ID&A SRL van pactar finançar el sobrecost que pujava a 258,55 euros, respecte al que estava previst a l'inici de la contractació. Tot i això, l'empresa ha acceptat pagar una quarta part de l'augment (uns 64 euros) "en voluntat de col·laboració", segons el Consell. En definitiva, l'augment de preu dels dispositius electrònics dels contenidors farà que el contracte inicial augmenti un 11,4%, és a dir uns 200.000 euros i passi dels 1,7 milions als 1,9.